Βόλος: Πρόστιμο 300 ευρώ σε ασθενή με ΧΑΠ που μπήκε σε λεωφορείο χωρίς μάσκα

Μια μεγάλη περιπέτεια ζει τις τελευταίες ημέρες ένας 49χρονος από το Βόλο, ο οποίος πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και δεν μπορεί, λόγω της κατάστασης του και της δυσκολίας που του προκαλεί στην αναπνοή, να φορέσει μάσκα για να προστατευθεί από τον Covid-19.

Την περασμένη Παρασκευή 1 Απριλίου, ο Γιώργος Ματσουκάς επιχείρησε να μπει στο αστικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Ως γνωστόν, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά όχι για τους πολίτες που τεκμηριωμένα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Λόγω της ΧΑΠ, ο κ. Ματσουκάς είναι ένας από αυτούς και μπήκε στο λεωφορείο χωρίς να την έχει φορέσει.

Ο οδηγός όχι μόνο του έκανε παρατήρηση αλλά απείλησε ότι δεν θα συνεχίσει το δρομολόγιο αν ο κ. Ματσουκάς δεν έβαζε τη μάσκα του. Οι εξηγήσεις του 49χρονου Βολιώτη αποδείχθηκαν μάταιες και ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, η οποία επέβαλε στον κ. Ματσουκά πρόστιμο ύψους 300 ευρώ αν και ο ίδιος είχε μαζί του χαρτί που αποδεικνύει ότι πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πολίτης έκανε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε, μολονότι ένσταση του για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε γίνει δεκτή στις αρχές της πανδημίας.  

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο κ. Ματσουκάς εξήγησε ότι δεν μπορεί να φορά μάσκα επειδή, λόγω της πάθησης του, δυσκολεύεται πολύ να αναπνεύσει. Όπως είπε, γενικά είναι απολύτως υπέρ της χρήσης της για να προστατευθούν οι πολίτες από τον κορωνοϊό, ωστόσο ο δικός του οργανισμός δεν μπορεί να την ανεχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με το Α.Τ. Βόλου. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η διάγνωση που έχει στα χέρια του ο κ. Ματσουκάς αφορούσε μόνο την εργασία του και ουδεμία άλλη χρήση και ότι επρόκειτο για ένα παλιό έγγραφο του 2018. Στην παρατήρηση ότι οι πολίτες που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ταλαιπωρούνται για πάντα από αυτήν, τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος μας απάντησαν ότι αν ο κ. Ματσουκάς προσκομίσει μια πρόσφατη διάγνωση της πάθησης του η ένσταση του θα επανεξεταστεί.  

Πηγή: zougla.gr