ΕΣΗΕΑ / Στέλνει στο πειθαρχικό τους απεργοσπάστες δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ονομαστικά σε τρεις δημοσιογράφους σε κανάλια που έσπασαν την στάση εργασίας - Στο μικροσκόπιο ραδιόφωνα και σάιτ

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θα βρεθούν οι δημοσιογράφοι που έσπασαν την τετράωρη στάση εργασίας και μετέδωσαν κανονικά ειδήσεις. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ονομαστικά στη Μαρία Νικόλτσιου, τον Μάρκο Δεϊμέζη και τον Γιώργο Ευγενίδη, ο οποίος θα γλιτώσει τις κυρώσεις καθώς δεν είναι μέλος.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας της Ένωσης, των δημοσιογράφων σε  «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΕΡΤ», «MEGA», «OPEN», ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες. «Όλοι μαζί κλιμακώνουμε δυναμικά διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και βελτίωση των θεσμικών όρων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΜΜΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων συμμετείχε στην κινητοποίηση ακόμη και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ALPHA», «ΣΚΑΙ» και «STAR», που μετέδωσαν υποτυπώδη δελτία ειδήσεων με ευθύνη της εργοδοσίας.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα εξετάσει αναλυτικά τις περιπτώσεις απεργοσπασίας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε ιστοσελίδες κατ’ εφαρμογή του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ μεταξύ των οποίων οι παρουσιαστές Μαρία Νικόλτσιου και Μάρκος Δεϊμέζης.

Τα μη μέλη της Ένωσης που εξυπηρετούν λογικές απεργοσπασίας, όπως ο κ. Γιώργος Ευγενίδης, παραδίδονται στην κρίση της κοινωνίας και των συναδέλφων μας» καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.