Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε περίπου στις 8:30 το πρωί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η δίκη του ηθοποιού συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, καθώς είχε διεκόπει στις 18 Μαρτίου, μετά από αίτημα της υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δίκη είχε ξεκινήσει χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου εξαιτίας προβλήματος υγείας, ενώ κατά τη συνεδρίαση του ΜΟΔ εξετάστηκε και η δήλωση αποχής της εισαγγελέως της έδρας από τη δίκη, καθώς έχει μια αντιδικία με τη μία συνήγορο του ηθοποιού, την Κυριακή Πακιρτζίδου. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Στη δικαστική αίθουσα το «παρών» δίνουν γνωστοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, οι οποίες και άνοιξαν τον «χορό» των καταγγελιών στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία ωστόσο έχουν παραγραφεί.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί από το δικαστήριο βρίσκεται και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας όπως και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου.

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της, μάλιστα, είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του Θεάτρου Ήβη, ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού.

Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο Θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυματίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούμενος, αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται, επίσης, για απόπειρα βιασμού εις βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι, μετά από επαγγελματικό ραντεβού της µε τον κατηγορούμενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισµένος πρώην τηλεοπτικός αστέρας άνοιξε τις πόρτες του οχήµατός του αφήνοντάς τη φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα της ηθοποιού.

Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν, μιλώντας για μένος εις βάρος του από τις τρεις γυναίκες. Παραδέχτηκε ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε σχετιστεί πολλές φορές με συναδέλφους του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».