Συντηρητισμός: Αποκλείονται από προσλήψεις στην Πυροσβεστική όσοι έχουν τατουάζ

Δεξιά και συντηρητισμός συνήθως πάνε χέρι-χέρι, αλλά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα ήταν λόγικό να μείνουν στην άκρη οι ιδεοληψίες και να επικρατήσει η κοινή λογική για την όσο δυνατόν καλύτερη οχύρωση της πυροσβεστικής.

Αντ’ αυτού στο ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε  η προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόσληψη πεντακοσίων Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το 2022 αποκλείει όσους έχουν τατουάζ και piercing .

H επίμαχη παράγραφος αναφέρει:

“Να μη φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματος ή του προσώπου τους, κατά την περιβολή της στολής σύμφωνα με τις ισχύουσες για το προσωπικό του Π.Σ. διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να φέρουν δερματοστιξία με απεικονίσεις, οι οποίες εκ του περιεχομένου τους, αίρουν την ουδετερότητά του, η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα, ή προκαλούν κατά τέτοιο τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει με την ιδιότητα και τα καθήκοντά του, ή περιλαμβάνουν μηνύματα διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπου, ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία. Εάν διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος φέρει δερματοστιξία (τατουάζ), σε εμφανές, κατά την περιβολή της στολής, σημείο του σώματός ή του προσώπου του, θα αποκλείεται του διαγωνισμού. Τέλος, οι οπές από διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος (piercing), θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές”. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20/03/2022 - 21:12