Ευάγγελος Τουρνάς στη Βουλή: Προωθούμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα αιτήματα των πυροσβεστών μας!

Ευάγγελος Τουρνάς, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

"…Με στόχο τον εκσυγχρονισμό του ΠΣ ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή…."

 

Τελικά, σε αυτή την κυβέρνηση είναι όλα under control και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για οποιοδήποτε θέμα! Πόσο μάλλον για τα προβλήματα που μπορεί να φέρει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον χειμώνα. Πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά σε επερώτηση για τη θέσπιση αποζημιώσεων & επιδομάτων των πυροσβεστών της βουλευτού του ΜΕΡΑ 25 Μαρίας Απατζίδη, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο αρμόδιος υφυπουργός λίγες μόλις εβδομάδες μετά το…Βατερλό με τη διαχείριση της κακοκαιρίας και του χιονιά από την κυβέρνηση με τις γνωστές συνέπειες και λίγο πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, θεωρεί ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η Πολιτική Προστασία να είναι καθόλα έτοιμη. Όπως ο ίδιος δήλωσε από τα έδρανα της Βουλής, εκείνος και οι συνεργάτες του προχωρούν στην αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ανά την επικράτεια βάσει σχετικής μελέτης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών, την πρόσληψη 500 ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων) που θα στελεχώσουν τις πυροσβεστικές δασικές υπηρεσίες, την καταβολή επιδομάτων ειδικών συνθηκών, κινδύνου, αναπηρίας κοκ. Επίσης υπογράμμισε ότι ο κάθε πυροσβέστης που εργάζεται υπερωριακά παίρνει μέχρι 400 ευρώ(!)το μήνα (οι μόνιμοι) ή 46 ευρώ την ημέρα αντίστοιχα ενώ 11 εκ ευρώ δίδονται σε πενταετείς  και εποχιακούς για την έξτρα απασχόληση τους από τις έξτρα ημέρες εργασίας τους.

Μάλιστα περιτράνως δεν παρέλειψε να πει ότι «Προωθούμε τα αιτήματα τους και μαζί προσπαθούμε να βρούμε λύση. Οι πυροσβέστες αποζημιώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση. Παίρνουν τα ρεπό τους. Φροντίζουμε με παράταση να πάρουν όλη την άδεια τους. Ενδιαφερόμαστε να φτιάξουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα με ανθρώπους που θα μπορούν να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στην αποστολή τους….»

Συμπέρασμα;

Η κουβέντα έγινε μάλλον για να γίνει…αφού ο Υφυπουργός ποτέ δεν απάντησε ουσιαστικά και με σοβαρά επιχειρήματα στη βουλευτή…Και παρά το ζήλο και την προθυμία του για το ΠΣ μάλλον οι ίδιοι οι πυροσβέστες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα, με ιδία μέσα και ελλιπή δύναμη!

Εμείς απλά ως πολίτες αυτής της χώρας και μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού, νιώθουμε «ασφαλείς» ότι το φετινό καλοκαίρι θα κυλήσουν όλα ομαλά με τα στελέχη του ΠΣ καλοπληρωμένα, στην ώρα τους, με τα επιδόματα που τους αντιστοιχούν, τις βάρδιες τους και τα ρεπό τους σε ροή και έναν κρατικό μηχανισμό σε απόλυτη ετοιμότητα!

Δείτε το σχετικό video από τη Βουλή:

https://youtu.be/HqSGJh9ypqg

Μαρία Κωνσταντοπου΄λου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19/03/2022 - 09:30