Συγκεντρώσεις σε Λέσβο και Χίο κατά των νέων δομών μεταναστών

Δυο συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα Τετάρτη (23/2) με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Χίο και τη Μυτιλήνη, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στη Λέσβο (στη θέση Βάστρια) και στη Χίο (στη θέση Θόλος).

Από τις δυο συγκεντρώσεις απουσίασαν οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης διαχωρίζοντας τη θέση τους από το πλαίσιο των συγκεντρώσεων.

Στη συγκέντρωση της Χίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Παντελής Βρουλής, ενώ χαιρέτισαν και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Στο σύνολο τους ζήτησαν το σεβασμό στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μόνο μίας δομής για καταγραφή και ταυτοποίηση με χωρητικότητα έως 500 άτομα.

Της συγκέντρωσης στη Χίο ακολούθησε πορεία στο πολιτικό γραφείο του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και στο Λιμεναρχείο της Χίου όπου και επιδόθηκαν σχετικά ψηφίσματα.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με το ίδιο αίτημα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου μίλησε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23/02/2022 - 16:38