Γονείς του Ζακ Κωστόπουλου: “Πιστεύουμε ότι η αστυνομία μπορεί να βρει αυτά τα άτομα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν το πράττει”

Με ανοιχτή επιστολή τους, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου ζητούν από την αστυνομία να συνεργαστεί και να συνδράμει στις έρευνες όπως θα όφειλε σε περίπτωση δολοφονίας ανθρώπου. Αναφέρουν ότι η αστυνομία με τη στάση της δυσχεραίνει τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και ότι "έως τώρα έχει ενεργήσει με τρόπους αντίθετους με τη σωστή διαδικασία μετά από δολοφονία ανθρώπου. Δεν συνέλλεξαν στοιχεία, μάρτυρες, βιντεοληπτικό υλικό όυτε έκαναν άρση απορρήτου του τηλεφώνου".

  •  

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος και Ελένη Κωστοπούλου, με ανοιχτή επιστολή, που αναρτήθηκε και στο facebook, απευθύνονται στον υπουργό Δικαιοσύνης και ζητούν την συνεργασία της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν δύο άτομα, τα οποία από το οπτικοακουστικό υλικό και την ανάλυση που έκανη η ομάδα Forensic Architecture προκύπτει ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της δολοφονίας του γιού τους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των γονιών του Ζαχαρία Κωστόπουλου:

Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να ζητήσουμε τη βοήθεια σας σε ένα γεγονός που έχει σημαδέψει τη ζωή της οικογένειας μας που είναι ο θάνατος του γιου μας Ζαχαρία. Η δίκη των δολοφόνων του διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο στην Αθήνα.

Την ημέρα του θανάτου του Ζαχαρία στην οδό Γλάδστωνος υπήρχε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που κατέγραψαν τις κινήσεις του Ζαχαρία. Ο μάρτυρας αυτός που φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι, συνομιλεί με το Ζαχαρία και τον ακολουθεί ως το κατάστημα, όπου εγκλωβίζεται και είναι εκεί μέχρι τη σύλληψη του και το θάνατο του.

Μετά από έρευνα της ομάδας Forensic Architecture εμφανίστηκε στον ανακριτή και έδωσε κατάθεση. Παρόλο που έχει κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή, διότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη υπόθεση – έχει καλέσει την αστυνομία, βρίσκεται δίπλα στους αστυνομικούς κρατώντας ένα γκλομπ – δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Η αστυνομία δηλώνει ξανά ότι δεν μπορεί να τον βρει. Μετά από αίτημα των δικηγόρων μας να βρεθεί αυτός ο μάρτυρας, η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει την επόμενη κιόλας μέρα.

Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο με λευκό πουκάμισο που βρίσκεται έξω από το αρτοποιείο Βενέτης και φαίνεται να έχει κάποιο ρόλο στην υπόθεση. Δυστυχώς ούτε αυτό το άτομο αναζητήθηκε από την αστυνομία.

Πιστεύουμε ότι η αστυνομία μπορεί να βρει αυτά τα άτομα και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που δεν το πράττει δυσχεραίνοντας τη διεξαγωγή της δίκης και τη διερεύνηση της αλήθειας για το τι έγινε εκείνη τη μέρα.

Η αστυνομία έως ώρα έχει ενεργήσει με τρόπους αντίθετους με τη σωστή διαδικασία μετά από δολοφονία ανθρώπου. Δεν συνέλλεξαν στοιχεία, μάρτυρες, βιντεοληπτικό υλικό, δεν έκαναν άρση απορρήτου των κινητών των κατηγορούμενων και του μάρτυρα με το κίτρινο μπλουζάκι ο οποίος μιλούσε στο κινητό του την ώρα του ξυλοδαρμού του Ζαχαρία.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει την εξιχνίαση της υπόθεσης, διότι εμπλέκονται άμεσα μέλη της στο περιστατικό.

Νιώθουμε απαξίωση και έλλειψη σεβασμού προς την οικογένειά μας και το νεκρό παιδί μας. Ζητάμε δικαιοσύνη για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου που χάθηκε αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από καταστηματάρχες και δεν προστατεύτηκε από την αστυνομία, αλλά πέθανε στα χέρια τους δεμένος πισθάγκωνα, αφού και αυτοί είχαν ασκήσει αναίτια βία πάνω του.

Με εκτίμηση,
Ευθύμιος και Ελένη Κωστοπούλου

 

  • Πηγή: thepressproject.gr