Απεργία Cosco: Ζωσμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής το λιμάνι Πειραιά – Δεν κάνουν πίσω οι απεργοί

Ζωσμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, από τα χαράματα της Δευτέρας 7/2, είναι το λιμάνι του Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Όπως μεταδίδει ο Ημεροδρόμος, η περιοχή έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο, καθώς η κυβέρνηση έστειλε στο πλευρό της εργοδοσίας πάνοπλες δυνάμεις καταστολής. Άνδρες των ΜΑΤ και κλούβες και μία αύρα (κανόνι νερού) έχουν ζώσει την πύλη και τις εγκαταστάσεις της Cosco. Ωστόσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Στις πύλες της Cosco έχουν συγκεντρωθεί οι απεργοί που διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματα τους. Αυτό έγινε σαφές και από την «ντουντούκα», ενώ οι απεργοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν. Ήδη, όλο και περισσότερος κόσμος πηγαίνει στο λιμάνι.

Την ίδια στιγμή απευθείας ρόλο προϊσταμένου της Cosco φαίνεται ότι έχουν αναλάβει τα στελέχη του λιμενικού σώματος που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά δίνοντας εντολές στους συγκεντρωμένους στην πύλη του ΣΕΜΠΟ να μπουν για δουλειά. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στελέχους του λιμενικού σώματος που με προτεταμένο το χέρι και κουνώντας το δάχτυλο λέει σε εργαζόμενο: «Μπες τώρα για δουλειά!».

«Έχουν φέρει τα ΜΑΤ τα ΟΥΚ, σε λίγο θα φέρουν και τα Ραφάλ να μας βομβαρδίσουν! Κανένας για δουλειά σήμερα με την συνοδεία των ΜΑΤ», είναι η απάντηση των εργαζομένων που καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για το σκηνικό τρομοκρατίας που έχουν στήσει τις πύλες του λιμανιού.


Οι εργαζόμενοι σημειώνουν: «Αυτοί που λένε πώς είμαστε μία οικογένεια έχουνε στείλει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους. Τους ευχαριστούμε γιατί μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Κανένας για δουλειά σήμερα».

Επιστράτευση κι άλλων κατασταλτικών μηχανισμών


Επίσης σοβαρές καταγγελίες κάνουν εργαζόμενοι της Cosco για επιστράτευση από την εργοδοσία μπράβων, γνωστών και σεσημασμένων υποδίκων για υποθέσεις της νύχτας σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβιασμούς.

Τέτοιοι μπράβοι στέκονται αυτή τη στιγμή στις πύλες της Cosco για να ενισχύσουν το κλίμα τρομοκρατίας που έχει στήσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση στο λιμάνι.”

«ΜΑΤ, ΟΥΚ, Λιμενικό Σώμα και ότι άλλο μηχανισμό μπορεί να φανταστεί κανείς έχει επιστρατεύσει η εργοδοσία για να κάμψει τον απεργιακό μας αγώνα», καταγγέλλεται συνεχώς από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας
Με τη μαζική τους παρουσία τσάκισαν στην πράξη το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας.

Οι απεργοί της COSCO απάντησαν αποφασιστικά, τονίζοντας ότι δε θα κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα τους, ενώ στο πλευρό τους έχουν Σωματεία και εργαζόμενους από άλλους κλάδους και φορείς.

Διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Εργατικά Σωματεία στο πλευρό των απεργών
Το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της COSCO χαιρέτισε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ μιλώντας στη συγκέντρωση. Σημείωσε ότι είναι συνέχεια του 7ήμερου απεργιακού αγώνα του προηγούμενου διαστήματος, ενός αγώνα που συνεχίζεται γιατί τα αιτήματα είναι δίκαια.

Κατήγγειλε τις δυνάμεις καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι βρίσκονται απέναντι από εργάτες που αγωνίζονται για να μη δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Επεσήμανε ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί παρακαταθήκη συνολικά για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.

Ο Νίκος Καμπουρούδης μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημείωσε «ξέρουμε και εμείς τι σημαίνει να πηγαίνεις στη δουλειά και να μη ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις σπίτι σου. Ξέρουμε τι σημαίνει καταστολή». Κατήγγειλε την κυβέρνηση που έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και απαίτησε να φύγουν από το λιμάνι.

Πηγή: www.rosa.gr