Περί μελετών και άλλων Δαιμονίων.

Τις τελευταίες ώρες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον ένα σκηνικό καταιγισμού πολιτικών δηλώσεων, λεκτικών διαξιφισμών και κοκκορομαχιών που πυροδοτήθηκαν με αφορμή μία προσφάτως δημοσιευμένη επιστημονική μελέτη των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα.
 
Ο κύριος Τσιόδρας φέρεται να διαπίστωσε και έσπευσε να ανακοινώσει στον επιστημονικό κόσμο και στο πανελλήνιο ότι εν ολίγοις οι άνθρωποι πεθαίνουν, όταν ένα σύστημα υγείας υποβαθμίζεται και απαξιώνεται. Κρίμα που ο κύριος Τσιόρδας δεν προέβη σε αυτήν τη διαπίστωση την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και φρόντιζε για την καθημερινή μας ενημέρωση. Τότε που βάφτιζε ως κρούσματα τους ασυμπτωματικούς και κατέγραφε σωρηδόν θανάτους από κορωνοϊό παραβλέποντας επί τούτου τις συννοσηρότητες.
 
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν αναφορικά με τον τραγικό αυτόν πλην τόσο εύλογο συσχετισμό, δεν είναι δα και τίποτα καινούριο, ούτε προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση.
Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ενώ κατά τα άλλα ασπάζεται το κυβερνητικό αφήγημα περί διαχείρισης της πανδημίας κατά γράμμα, τώρα δείχνει να πέφτει από τα σύννεφα!
 
Γεγονός εξαιρετικά περίεργο αν λάβουμε υπόψη, ότι η προοδευτική διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία ομολογουμένως την τελευταία διετία έχει πάρει ρυθμούς χιονοστιβάδας, είναι απόρροια μίας τουλάχιστον δεκαετούς μνημονιακής ατζέντας, την οποία ακολούθησαν ευλαβικά σε εναλλαγή ρόλων και τα δύο ως άνω αναφερόμενα πολιτικά σχήματα.
 
Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε επισημάνσεις επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν είναι μόνο ο αριθμός των ΜΕΘ, αλλά πρωτίστως η οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα που αποτρέπει την υπερφόρτωση του ΕΣΥ - δεν είδαμε να καταλήγει σε τέτοια συμπεράσματα η εν λόγω μελέτη- ή ότι αποτελεί παραλογισμό και έγκλημα υπό αυτές της συνθήκες η βίαιη και αντισυνταγματική εκδίωξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού από τα πόστα του, πράγμα που δεν ενόχλησε καθόλου την αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.
 
Όχι. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να συμμετέχουμε στο χορό αυτής της άθλιας αντιπαράθεσης.
 
Εφιστούμε απλώς την προσοχή στους συμπολίτες μας ότι κάθε φορά που γίνεται μεγάλος σαματάς γύρω από κάτι που είναι προφανές και εξόφθαλμο και που ως τώρα δεν έδειχνε να ενοχλεί κανέναν (και ορθώς θλίβεται ο κύριος Τσιόδρας για αυτήν την αντιπαράθεση), υπάρχει από πίσω κάτι άλλο που για την ώρα δεν πρέπει να φανεί αλλά σίγουρα θα αποκαλυφθεί στο άμεσο μέλλον.
 
Καλούμε τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην παρασύρονται από αυτόν τον νέο αποπροσανατολιστικό βόμβο.
 
Επανακοινοποιούμε το κάλεσμά μας για συμμετοχή στην
Πανυγειονομική συγκέντρωση την Κυριακή 19/12/2021 και ώρα 14:00,
στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)
καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
 
Μετά τιμής
 
Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας
 Δίκτυο 31 νοσοκομείων/ δομών υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθήνας