Λίστα Πέτσα: Είχαν δώσει και προκαταβολή στον Φουρθιώτη

Μέχρι και προκαταβολή στον υπόδικο σήμερα για σειρά αδικημάτων –μεταξύ των οποίων και δύο κακουργήματα– Μένιο Φουρθιώτη φαίνεται πως είχε δώσει η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Documento, από επιστολή του ίδιου του Φουρθιώτη αποδεικνύεται ότι ο εργολάβος του έργου, δηλαδή η ιδιωτική εταιρεία Initiative, είχε προπληρώσει στον Φουρθιώτη το 35% του συνολικού ποσού το οποίο επρόκειτο να του καταβληθεί, όπως ακριβώς προέβλεπε η σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρεία με την κυβέρνηση. Τα χρήματα αυτά μάλιστα διατέθηκαν για δύο ανύπαρκτους ιστότοπους.

 Ένα blog-φάντασμα με την ονομασία protieidisi.blogspot.com και για το σάιτ apokaliptikalive.gr.

Οταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο δόθηκε εντολή, όπως φαίνεται σήμερα από την εν λόγω επιστολή του Φουρθιώτη, τα χρήματα να επιστραφούν και ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι δεν έχει καμία αξίωση οικονομική ή άλλου είδους και ότι τυχόν καταβληθείσα προκαταβολή θα επιστραφεί στο υπουργείο Οικονομικών.

  
Οταν ο Στ. Πέτσας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης προέκυψε ότι τελικά οι δύο παραπάνω ιστοσελίδες συμφερόντων Φουρθιώτη είχαν επιστρέψει την προκαταβολή. Αντιθέτως, 6.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ εισέπραξε ο ραδιοφωνικός σταθμός Party FM, ο οποίος αυτός ήταν υπαρκτός.

Ενδεικτικά, το ίδιο ποσό έχει εισπράξει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ενώ λιγότερα χρήματα, δηλαδή 5.000 ευρώ, διέθεσε η κυβέρνηση σε ιστορικά Μέσα όπως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνα 9,84, Κανάλι 1 Πειραιά και Στο Κόκκινο.