Τι λέει η δημοσιογράφος από την Ολλανδία για την κόντρα με τον πρωθυπουργό-Βίντεο

Τι λέει η δημοσιογράφος από την Ολλανδία για την κόντρα με τον πρωθυπουργό-Βίντεο

 

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel (Ίγκεμποργκ Μπέουχελ) που έγινε το πρόσωπο των ημερών για την  ερώτηση που έκανε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κύριακο Μητσοτάκη, μίλησε στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

 «Από την εμπειρία στην δουλειά μου, όταν σπας ένα ταμπού η αντίδραση είναι επιθετικότητα. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ ευγενική, γιατί αυτό που έχουνε πει, όχι μόνο ο Μητσοτάκης, αλλά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικά, γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να κάνει αυτό που κάνει γιατί δέχονται οι άλλες χώρες.

«Στην ουσία ο Μητσοτάκης όλη την βρόμικη δουλειά της Ευρώπη. Δηλαδή η Ευρώπη έχει προκαλέσει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και μπορούσαμε να το περιμένουμε 6 χρόνια, οι Βρυξέλλες έχουν προδώσει την Αθήνα, όπως η Αθήνα έχει προδώσει τα Ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γιατί μετά την συμφωνία οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στα Ελληνικά νησιά και χαλάσανε την οικονομία εκεί και οι κάτοικοι των νησιών δέχθηκαν τους πρόσφυγες στην αρχή από το 2015 με ανοιχτά χέρια, αλλά τώρα 6 χρόνια μετά δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουνε γι αυτό. Αυτό που έκαναν οι Βρυξέλλες με την Αθήνα, η Αθήνα το έκανε με τα νησιά.»

 
 

«Όμως αυτό όμως είναι μια εξήγηση, δεν είναι μια δικαιολογία. Δηλαδή ναι μεν φταίει η Ευρώπη, αυτό που κάνει η Ελλάδα, μαζί με την Κροατία, την Σερβία, τα Σκόπια, την Ρουμανία, αυτά τα βία, παράνομα, αισχρά push backs, τα οποία γίνονται. Αυτά δεν μπορούμε πλέον να δεχόμαστε πολιτικούς και να είναι πρότυπο να λένε ψέματα γι αυτό. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι γίνονται. Ότι υπάρχει Τουρκική προπαγάνδα, είναι φως φανάρι. Ότι η Τουρκία κάνει εκβιασμό και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τους καημένους τους πρόσφυγες, είναι φως φανάρι. Όμως δεν είμαι ανταποκρίτρια στην Τουρκία. Εαν θα ήμουνα ανταποκρίτρια στην Τουρκία θα έκανα αυτό που κάνω τώρα εδώ, στην Τουρκία. όταν είμαι στην Ολλανδία κάνω το ίδιο για την Ολλανδία.»

Για τον λόγο που χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ψεύτη είπε: «Συνήθως δεν πάω ποτέ σε αυτά (σσ τις συνεντεύξεις τύπου) γιατί είναι όλο ένα θέατρο. Δεν παίρνεις ποτέ μια απάντηση. Δεν γίνεται ποτέ μια σοβαρή συζήτηση και γι αυτό δεν χάνω τον χρόνο μου πηγαίνοντας εκεί. Κατά τύχη βρισκόμουνα εκεί, γιατί με κάλεσαν από την Ολλανδική Πρεσβεία και από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Και φαίνεται ότι δεν κάνανε καλά την Δουλειά τους, γιατί θα μπορούσαν να περιμένουν από εμένα αυτό. Εγώ ήθελα να βγάλουμε από την μέση το ψέμα. Ενας Πρωθυπουργός, δεν είναι πάνω από εσάς ή από εμένα. Ειδικά ένας πρωθυπουργός πρέπει να πει την αλήθεια. Δηλαδή αφού λέει ψέματα μαζί με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό. Γιατί ο δικός μας Πρωθυπουργός (σ.σ.Ολλανδός) είναι champion στα ψέματα, έπεσε από την κυβέρνηση του, λόγω των ψεμμάτων» και συνέχισε λέγοντας ότι «μπορούν να κάνουν αγώνα μεταξύ τους ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Ρούτε για το ποιος είναι καλύτερος ψεύτης και ποιος λέει πιο πολλά ψέμματα. Είναι και οι δύο σε αυτό το επίπεδο»

 

Πηγή: militaire.gr