Πάτρα / Κατέβασαν ρολά εστιατόρια, καφέ και μπαρ

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν» το σύνθημα του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας

Στα κάγκελα είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης με τα νέα μέτρα και ήδη στην Πάτρα αποφάσισαν να βάλουν για ένα 24ωρο λουκέτο προκειμένου να αναδείξουν το αδιέξοδο όπως λένε των νέων ρυθμίσεων.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών έχει ζητήσει με ανακοίνωσή του από τα μέλη να μην ανοίξουν σε όλο τον νομό τα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επιπλέον να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως αναφέρει το τοπικό site thebest, η κινητοποίηση γίνεται για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν την εστίαση στον καιρό του κορωνοϊού και έχουν κάνει τη ζωή τους δύσκολη. 

Μέσα στο πακέτο των αιτημάτων θα είναι ακόμη και οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος που έφτασαν στα γραμματοκιβώτιά τους ως απόρροια των αυξήσεων στο ρεύμα.

Τα τελευταία μέτρα τα οποία θα συνοδεύονται και από εντατικούς ελέγχους, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τους επιχειρηματίες της εστίασης  καθώς, όπως λένε, η μειωμένη πελατεία, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας των rapid test τα οποία θα μετατρέψουν σε πολυτέλεια ακόμη και το να πιεί κανείς έναν καφέ.

Στη διαμαρτυρία του ΣΚΕΑΝΑ αποφάσισε να συνδράμει με τον τρόπο της και η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας. Όπως ανακοινώθηκε, οι αρτοποιοί στέκονται στο πλευρό των καταστηματαρχών εστίασης και σκοπεύουν σήμερα να μην πωλούν καφέ στους πελάτες τους για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.
 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «καλούμαστε να τελούμε και χρέη ελεγκτικού μηχανισμού, καταστρεφόμαστε μέρα με τη μέρα και πλέον η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.»
 
Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και για να μην έχουμε ντόμινο απολύσεων αλλά και λουκέτων ζητάμε:

•    Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών 
•    Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου 
•    Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
•    Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών 
•    Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
•    Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
•    Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και αρχών 2021