Τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι πάνε στα δικαστήρια το Facebook

Τέσσερις έλληνες δημοσιογράφοι έχουν κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά του Facebook και η δίκη για ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλατφόρμας αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Οι δημοσιογράφοι που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη είναι οι Ευγενία Λουπάκη, Άρης Χατζηστεφάνου, Λεωνίδας Βατικιώτης και Γιάννης Ανδρουλιδάκης, μετά από αρκετά περιστατικά λογοκρισίας απέναντι τους από την εταιρεία.

 Η Ευγενία Λουπάκη δήλωσε σε συνέντευξη της στο «105,5 Στο Κόκκινο» ότι «Τέσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου», ενώ πρόσθεσε ότι «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ».

Αναλυτικά σχετική ανάρτηση της κ. Λουπάκη:

«Αύριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδικάζεται προσφυγή δημοσιογράφων κατά του Facebook. Τέσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου. Οι προσφεύγοντες είμαστε οι εξής: Ευγενία Λουπάκη, Αρης Χατζηστεφάνου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Λεωνίδας Βατικιώτης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Κατρούγκαλο που μας εκπροσωπεί και τον ευχαριστούμε. Χωρίς αυτόν, εγώ τουλάχιστον, δεν θα γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

 
Θα παραστεί ως μάρτυράς μας η συνάδελφος Μάχη Νικολάρα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έχει ασχοληθεί με την αυθαιρεσία του Facebook καθώς έχει υπάρξει διαματυρία της ΕΣΗΕΑ και ανταλλαγή επιστολών.
 

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ.

 
 Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο μετά τη δίκη!».
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/11/2021 - 16:43