ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Υπολόγισε κανείς πόσοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ΕΣΥ λειτουργούσε κανονικά;

Περίεργα και, κυρίως, άκρως επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε μια χώρα που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Λίγο πριν από τη δοκιμασία του χειμώνα, με την πανδημία παρούσα και απειλητική, ο υπουργός Θ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι πλέον όλοι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές!

Όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Στο εξής μάλιστα επιτρέπεται σε εστιατόρια και μπαρ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι! Και όλα αυτά, όπως είπαν ψευδώς, με την έγκριση της επιστημονικής επιτροπής! Και ποιος θα ελέγχει αν -έστω- θα τηρούνται τα νέα μέτρα; Εκείνοι που δεν έλεγξαν σχεδόν ποτέ την εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας;

Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις» είπε στην ξαφνική (!) παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε:
«Η επιστημονική κοινότητα να πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά; Πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα».
Δυστυχώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κρύβεται και με τη σιωπή της καλύπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις. Κανείς για παράδειγμα δεν γνωρίζει αν ο διάσημος επικεφαλής της, ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει ή έχει παραιτηθεί, αφού καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει!
Ακούσαμε για παράδειγμα δύο γνωστούς επιστήμονες, την κυρία Λινού και τον κ. Παυλάκη, να προτείνουν να μην γίνουν φέτος παρελάσεις για να... σώσουμε τα Χριστούγεννα και λίγο μετά ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης ανακοίνωσε ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά!  Όλοι μαζί αγαπημένοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα τιμήσουμε την εθνική εορτή.
 
Δηλαδή τώρα, με τα νέα μέτρα, δεν θα συνεχίσουν να πεθαίνουν 300 και βάλε άνθρωποι την εβδομάδα, δεν θα φουλάρουν οι ΜΕΘ που σε πολλές περιοχές αποδείχτηκαν γραφεία κηδειών, αφού κανείς απ’ όσους διασωληνώθηκαν δεν βγήκε ζωντανός, και αυτό θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία, επειδή οι εμβολιασμένοι θα πίνουμε ελεύθερα το ποτό μας στα μπαρ;

Έμαθε κανείς ότι, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο περιστατικά δεν διαγνώστηκαν, 100 εκατ. διαγνωστικές εξετάσεις δεν έγιναν, ενώ το 20% των καρκινοπαθών της Ευρώπης δεν λαμβάνει χειρουργική ή χημειοθεραπεία λόγω κορωνοϊού, αλλά και άλλων κοινωνικών και οικονομικών εμποδίων;

Υπολόγισε κανείς, εδώ στην Ελλάδα, πόσοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν το ΕΣΥ λειτουργούσε κανονικά και ήταν σε θέση να εκτελεί τα διαγνωστικά του καθήκοντα; Πρέπει να συμφωνήσουμε με τα μέτρα επειδή μπορούμε να πάμε σε ένα μπαρ και να πιούμε το ποτό μας όρθιοι μετά μουσικής;

«Το πρόβλημα είναι ότι η επιστροφή στην ‘κανονικότητα’ των εμβολιασμένων και η άρση περιορισμών στις ‘κόκκινες περιοχές’ είναι μια επιδημιολογικά επισφαλής επιλογή, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας και ευρύτατης κυκλοφορίας του ιού» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ιατρός Ανδρέας Ξανθός μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Και προσέθεσε, ότι: «Η κυβέρνηση ‘παίζει’ επικοινωνιακά με την ‘ιερή αγανάκτηση’ των εμβολιασμένων εναντίον των ανεμβολίαστων και ‘καλοπιάνει’ τους επαγγελματίες της εστίασης και της διασκέδασης, χωρίς βεβαίως να έχουν συζητηθεί αυτά τα μέτρα σε κανένα (!) επιστημονικό όργανο, την ώρα που η θέση της χώρας στους ‘σκληρούς δείκτες’ της πανδημίας (διασωληνώσεις, θνητότητα) είναι τραγική και το ‘καλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης’ -όπως ισχυριζόταν ο κ. Μητσοτάκης- έχει ‘βαλτώσει’, η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

Προέχουν η χειραγώγηση και η ψηφοθηρία!

Πηγή: