Οικογένεια Φύσσα: «Η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες»

Ένα χρόνο μετά από μια πραγματικά ιστορική ημέρα, την έκδοση της απόφασης για την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και της μεγαλειώδους συγκέντρωσης του δημοκρατικού κόσμου στο Εφετείο, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καλέι όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, αλλά και η προώθηση της ατζέντας της Χρυσής αυγής και από κυβερνητικούς παράγοντες, «ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος». 

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της οικογένειας Φύσσα και των συνηγόρων της:

Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος. Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας. Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα.