Η ηθοποιός ανεκτίμητης αξίας και άνθρωπος με όλη την έννοια της λέξης, η σπουδαία Μαρία Αλιφέρη θα δώσει μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στην ΕΡΤopen την Τετάρτη στις 20.00

Η ηθοποιός ανεκτίμητης αξίας και άνθρωπος με όλη την έννοια της λέξης, η σπουδαία Μαρία Αλιφέρη, η οποία σήμερα είναι πιο γοητευτική από ποτέ, θα δώσει μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ στην ΕΡΤopen την Τετάρτη στις 20.00.
Η Μαρία Αλιφέρη μας έχει χαρίσει απλόχερα το ταλέντο της, την αριστοκρατικότητα, τη φινέτσα και την λάμψη της, για πολλά χρόνια. Ο κόσμος την αγαπά! Σε αυτή την εκπομπή θα μας εκμυστηρευτεί τις άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της, αλλά θα μας απαντήσει σε όλα τα επίκαιρα ερωτήματα.
Οι προτάσεις έπεφταν βροχή και όλοι την ήθελαν για πρωταγωνίστρια τους, άνθρωποι του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης. Στο σίριαλ ”Στησιχόρου 73” την είδε ο Νίκος Φώσκολος και της έκανε πρόταση για τη σειρά ”Εν τούτω νίκα” και ο Κώστας Βουτσάς για να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Γεράσιμου Σταύρου ” Ο άνθρωπος σούπερ μάρκετ”, αλλά τότε το Εθνικό απαγόρευε στους μαθητές του να παίζουν στο θέατρο προτού τελειώσουν τη σχολή. Την εξαίρεσαν όμως και κατόρθωσε να παίξει στο θέατρο ως εξαιρετικό ταλέντο! Στο δεύτερο έτος της σχολής, παίζει στο ίδιο το Εθνικό θέατρο στο” Ξύπνημα της άνοιξης” του Φρανκ Βέντεκιντ. Δουλεύει αδιάλειπτα στο θέατρο και την τηλεόραση, ενώ παράλληλα τελειώνει τη Νομική Σχολή.

Το μεγάλο μπαμ γίνεται το 1980 με την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού ”Τα τετράγωνα των αστέρων” και η περιβόητη αποφώνηση της ” Σας αγαπώ ” έγραψε ιστορία στα τηλεοπτικά δρώμενα και ακούγεται μέχρι σήμερα… Παράλληλα, πρωταγωνιστούσε στην σειρά του Νίκου Φώσκολου ”Η κραυγή των λύκων” με τεράστια επιτυχία! Η τότε ΥΕΝΕΔ για να ανταγωνιστεί ”Τα τετράγωνα των αστέρων” που παιζόταν στην ΕΡΤ, την καλεί να κάνει αυτό το σίριαλ που χτύπησε κόκκινο στην τηλεθέαση, εν συνεχεία για να ανταγωνιστεί και τηλεοπτικά την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού της ΕΡΤ , της πρότεινε να παρουσιάσει το τηλεπαιχνίδι ‘’ Κάνε ό,τι κάνω” που επίσης, σημείωσε τεράστια επιτυχία! Έτσι, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, η Μαρία Αλιφέρη είναι η πρωταγωνίστρια των τριών πρώτων εκπομπών σε τηλεθέαση όλης της χρονιάς.

Στο θέατρο, χάρις στην ευρεία γκάμα της και τα υποκριτικά της προσόντα – την χαρακτηρίζει η αισθαντικότητα και η εσωτερικότητα στην υπόδυση της -έπαιξε όλα τα θεατρικά είδη, από κωμωδία, δράμα, ρεπερτόριο, μιούζικαλ και τραγωδία (δύο λογοτεχνικά έργα παρουσιάστηκαν σε μορφή αρχαίας τραγωδίας).

Όσο για τον άνθρωπο Μαρία Αλιφέρη διαθέτει μεγαλείο ψυχής με τα πιο σημαντικά προτερήματα και τις αρετές που χαρακτηρίζουν έναν πολιτισμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο. Παρότι, γνώρισε μεγαλειώδη επιτυχία και γεύτηκε άπλετα τη δόξα , τη φήμη, τη δημοσιότητα, τα φώτα και την αμέριστη αγάπη του κόσμου και απέκτησε χρήματα από τη δουλειά της, χωρίς δεκανίκια, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, παρέμεινε και παραμένει ένας αυθεντικός και αληθινός άνθρωπος, μία κυρία με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Τι να πούμε για τη δοτικότητα της , την αγάπη στο συνάνθρωπό της , την παιδεία της, τη σεμνότητα, τους χαμηλούς τόνους, που κρατά και δεν υπάρχει – ούτε υπήρχε- ίχνος έπαρσης και βεντετισμού στη συμπεριφορά της. Αν και έγινε μεγάλη σταρ συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται ως αντιστάρ.
Τη χειμερινή σεζόν ετοιμάζει κάποια πράγματα θεατρικά και ελπίζουμε να ευοδωθούν και να την χαρούμε και πάλι επί σκηνής.