Αποφυλακίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης

Εκτός φυλακής, μετά από πέντε μήνες, θα περιμένει την δίκη του - ο χρόνος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί - ο Μένιος Φουριώτης. Ο ανακριτής αποφάσισε την αποφυλάκισή του επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα εγγύηση 30.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Ειδικότερα, κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

 Την 1η Μαΐου του 2021 ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελά, ενώ η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του στα μέσα Ιουνίου είχε απορριφθεί. 

Δίωξη έχει ασκηθεί και στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους φέρεται να γνώριζε επειδή είχαν απασχοληθεί ως προσωπικοί συνοδοί του και οι οποίοι κατηγορούνται ότι την ίδια μέρα έκαναν την επίθεση στο σπίτι του και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Η δίωξη εναντίον τους αφορά τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη είχαν αρνηθεί επίσης τις κατηγορίες επικαλούμενοι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.