Δριμύ «κατηγορώ» από τον δικηγόρο του «Ινδιάνου» που έμεινε στη φυλακή άδικα για 7 μήνες

«Να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη»

Χρειάστηκαν 7 ολόκληροι μήνες για να αποφυλακιστεί ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» που θεωρήθηκε ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων, στη Νέα Σμύρνη

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες βασίστηκαν στην καταγγελία που έγινε από τον γαμπρό του «Ινδιάνου» με τον οποίο φέρεται να είχαν οικογενειακή διαμάχη. Ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε άλλαξε τρεις φορές την κατάθεσή του, ενώ την ίδια στιγμή, ο συνήγορός του παρουσίασε άλλοθι καθώς ο ύποπτος είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να παίζει μπάσκετ σε γήπεδο στην Ελευσίνα, λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια. 

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα βίντεο που «αθωώνουν» τον «Ινδιάνο»! (video)

 

Με οργισμένη ανακοίνωση, ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης, κάνει λόγο για προφυλάκιση ενός αθώου πολίτη η «στιγματίζει» τη Δικαιοσύνη:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη.

Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

 
 Πηγή: newsbreak.gr