47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ / Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της κόκκινης πολιτείας για να υποδεχθεί χιλιάδες λαού και νεολαίας (ΦΩΤΟ)

 
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της κόκκινης πολιτείας για να υποδεχθεί χιλιάδες λαού και νεολαίας (ΦΩΤΟ)

Έτοιμο να υποδεχθεί χιλιάδες λαού και νεολαίας είναι το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, καθώς σήμερα ανοίγει η αυλαία των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία - αφιέρωμα για την ποίηση στα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις 11 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή. 

Ολόκληρη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Σε όλες τις σκηνές του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις, εκθέσεις, πολύμορφες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Το νεανικό «ξέσπασμα» που σηματοδότησε φέτος το πέρασμα του Φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα, το αγκάλιασμά του πλατιά από τη νεολαία τονώνουν το μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο φέρνουν οι εκδηλώσεις του που αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα. «Ξέσπασμα» κι ανάσα συλλογικής δημιουργίας, που επικυρώνει τους δεσμούς που έχει το Φεστιβάλ με τη νεολαία, την αγωνία και τις αναζητήσεις της νέας γενιάς που τα όνειρά της δεν βολεύονται στα αδιέξοδα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Ταυτόχρονα φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει κάθε νέος για να κυλήσει ο τροχός της Ιστορίας προς τα μπρος, να αξιοποιούνται ο πλούτος και οι δυνατότητες της εποχής μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

 
Ο χάρτης της κόκκινης πολιτείας του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο ΤρίτσηΟ χάρτης της κόκκινης πολιτείας του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση

Η κεντρική έκθεση, η κεντρική συζήτηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή, καθώς και το πρόγραμμα του Στεκιού Πολιτισμού φέτος εμπνέονται από την 150ή επέτειο της Παρισινής Κομμούνας και φωτίζουν τα συμπεράσματα από αυτήν για την πάλη στο «σήμερα».

Στη Διεθνούπολη 25 αντιπροσωπείες Οργανώσεων από Ευρώπη, Ασία και Αμερική δίνουν το στίγμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μαθητές και φοιτητές δίνουν στα αντίστοιχα Στέκια του Φεστιβάλ το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι στο δικό τους Στέκι βάζουν στο στόχαστρο τον νόμο - έκτρωμα για τον εργάσιμο χρόνο και το αντιπάλεμά του.

Οι νέες γυναίκες στο δικό τους Στέκι, την «Κόκκινη Γωνιά», προμηθεύονται τη νέα έκδοση με τα υλικά του Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα: «Η εξειδικευμένη δουλειά της ΚΝΕ στις νέες γυναίκες, όρος και προϋπόθεση για να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Ξεχωριστό κεφάτο πρόγραμμα ξεδιπλώνεται για τους μικρότερους φίλους του Φεστιβάλ στον χώρο του «κόκκινου Αερόστατου» για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου, καθώς και στον Παιδότοπο για τα μικρότερα παιδιά.

Οπως κάθε χρόνο, από το Φεστιβάλ δεν θα λείπουν τα Στέκια Αθλητισμού, Κατά των Ναρκωτικών, Νέων Στρατευμένων, το περίπτερο της Ιστορίας του Κόμματος, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», με μια σειρά από μεγάλες προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ κ.ά.

 
Από την τελευταία πρόβα φωτισμούΑπό την τελευταία πρόβα φωτισμού
 

Οι τελευταίες «πινελιές» μπήκαν στην κόκκινη πολιτεία που έστησε η ΚΝΕ στο Πάρκο Τρίτση, για να υποδεχτεί από το απόγευμα τους χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική στις τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Με σεβασμό σε έναν από τους σημαντικούς φυσικούς «πνεύμονες» για τον λαό της Δυτικής Αττικής και με ιδιαίτερη φροντίδα, όπως κάνει κάθε χρονιά η ΚΝΕ με τις εργασίες του στησίματος του Φεστιβάλ, με τις οποίες καθαρίζει και αναβαθμίζει το πάρκο που αφήνουν στη μοίρα του κράτος και τοπικές αρχές, το φωτίζει και το ομορφαίνει, αναδεικνύει τον αγώνα για τη συντήρηση και αναβάθμισή του για τις ανάγκες του λαού, μακριά από τα σχέδια εμπορευματοποίησής του, και - κατά γενική ομολογία - πάντα το παραδίδει στους κατοίκους της περιοχής σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το βρίσκει.

 
Από την τελευταία πρόβα φωτισμούΑπό την τελευταία πρόβα φωτισμού

Το σημερινό πρόγραμμα

 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Πώς να σωπάσω...». Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ικαρη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Αφήγηση: Κώστας Καζάκος.

23.00 «Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη». Συναυλία - αφιέρωμα με τον Γιώργο Νταλάρα. Μαζί του η Βιολέτα Ικαρη και η Ασπασία Στρατηγού.

 • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

22.30 Ποντιακό γλέντι με τους «Led Seftelin».

00.00 Παραδοσιακό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

 • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα ΑΔΕΙΑ ΚΛΕΨΥΔΡΑ, Materialist και QBX.

21.00 Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση - Σάλα και τον Σπήλιο Φλώρο.

22.00 Hip hop live με τους Drugitiz, Raibo, Retro (Rebellion Connexion), Rhyme Riot και Φρανκ.

23.30 Συναυλία με τους Pulse R (Πάνος Βιτζηλαίος).

00.30 Συναυλία με τους Sober on Tuxedos.

 • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Συναυλία με τους Vostok Train.

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

23.00 Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

 • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.15 «Οι μέρες της Κομμούνας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

 • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Συζήτηση: «2 χρόνια πανδημίας: Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην επιστήμη;». Θα μιλήσουν: Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και ειδικευόμενος γιατρός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Παρέμβαση θα κάνει εκπρόσωπος της Οργάνωσης Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών (Ισπανία).

 • ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Συζήτηση: «Με την οργάνωσή μας μπλοκάρουμε τον νόμο - έκτρωμα για τα Εργασιακά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσουν: Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Αττικής, Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης.

 • ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση: «Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά, μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!». Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., βουλευτή του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, και Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής του ΚΣ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

 • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.30 Η Σεμίνα Διγενή θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Αποδελτίωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Θα παρέμβουν: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης, η Σαπφώ Ματσιώρη, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, και ο Χρήστος Δάντης, ερμηνευτής και συνθέτης, που μαζί με τον μουσικό Μάριο Λουπάση θα «κλείσουν» την παρουσίαση με τραγούδια.

 • ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων: ΓΟΥΣΟΥ (Τάο Λου, Σάντα) από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου (Επίλεκτη Ομάδα εκπαιδευτών και αθλητών), ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, από την Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογένειας Γου, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (IKMF) από την Αvant Garde, ΑΪΚΙΝΤΟ από το Athens Bushido Center, KATORI SHINTO RYU (Ιαπωνικό Σπαθί) από το Athens Bushido Center, ΚΑΠΟΕΪΡΑ από την Abada Minotavros Team.

 • ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»

19:00-23:00 Γωνιές δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Το ημερολόγιο ενός απορημένου, Κι όμως, κινείται..., Το “κόκκινο Αερόστατο” ζητάει τη γνώμη σου, Εργαζόμενος άνθρωπος: Σ’ αυτόν ανήκει ο κόσμος!

 • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Φτιάχνουμε παιχνίδια απ' όλο τον κόσμο.

19.00 Εργαστήρι κούκλας από κάλτσες με την Ιρίνα Μπόικο.

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.50 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών «Θανάσης Λιούνης».

Πηγή: 902.gr