Διπλή επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού - ΕΑΕΤΕ στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

1821-2021:Τα 200 χρόνια από τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράςστην αφύπνιση του έθνους και την έναρξη της Επανάστασης

τιμά ηΈνωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ)Η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιήσειεπετειακή εκδήλωση στις  15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο στόχος της εκδήλωσής μας είναι διπλός. Από τη μία, να τιμηθούν οι Έλληνες της Διασποράς που συνέβαλαν στη μεταφορά των ιδεών του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στην Ελλάδα, στην αφύπνιση του έθνους και την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Από την άλλη, να γιορτάσουμε μία σημαντική επέτειο για την ΕΑΕΤΕ, που έχει ήδη συμπληρώσει οκτώ (8) δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίασης και δράσεων από την ίδρυσή της», αναφέρει, με αφορμή την εκδήλωσηη Πρόεδρος της Ένωσης, κα Ρούλα Σκουρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν δύο εξαίρετοι Έλληνες επιστήμονες που τιμούν τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο: ο κορυφαίος Αστροφυσικός και Ακαδημαϊκός, κ. Δημήτρης Νανόπουλος, και ο διακεκριμένος Γενετιστής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανός Αντωναράκης. Και οι δύο κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού έχουν αφήσει ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα στην επιστημονική κοινότητα.

Επίσης, θα τιμηθεί εκ μέρους των Ελλήνων ανταποκριτών του εξωτερικού, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της διάχυσης των σημαντικών ειδήσεων της χώρας μας παγκοσμίως και της προβολής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο ανταποκριτής τουANT1 &REALFMστο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής για τη χορηγική στήριξη της εκδήλωσης.