Χάλκινο μετάλλιο για τον Δ. Μπακοχρήστο στην άρση βαρών στους Παρολυμπιακούς

Το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε στην άρση βαρών σε πάγκο ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, που σήκωσε 165 κιλά. 

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54 κιλών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ντεγκτιάρεφ, αθλητής από το Καζακστάν με 174κ., ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μπουρλόν με 165 κιλά, αλλά πήρε το αργυρό γιατί είναι μερικά γραμμάρια ελαφρύτερος από τον Μπακοχρήστο.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χάλκινο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά 
το Ρίο το 2016. Το μετάλλιό τους είναι το τρίτο για την Ελλάδα στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επιτυχία του έστειλαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, στον Δημήτρη Μπακοχρήστο, για τη νέα σπουδαία επιτυχία του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην άρση βαρών σε πάγκο.

Η νέα διάκριση του Έλληνα πρωταθλητή τιμά τη χώρα μας, συνέβαλε ώστε να ηχήσει, ανά τον κόσμο, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και δικαιώνει τον σκληρό και επίπονο καθημερινό αγώνα του για την επίτευξη των υψηλών στόχων του.

Η Ελλάδα τον ευχαριστεί για το δεύτερο συνεχόμενο Ολυμπιακό μετάλλιο που φέρνει στην πατρίδα, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Δημήτρη Μπακοχρήστο μας έκανες υπερήφανους», αναφέρει ο Κώστας Τασούλας.

Ενώ ο Γιάννης Οικονόμου σημειώνει:

«Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος μας χάρισε το τρίτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 54 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο. Σ' ευχαριστούμε Δημήτρη!!»