Πατούλης για "Επιτελικό Κράτος": «Μαθαίναμε για τις φωτιές από το site της πυροσβεστικής - ΔΕΝ μας ενημέρωνε κανείς»

Όλοι θέλουν να βγάλουν την "ουρά" τους απ' έξω και ρίχνουν τις ευθύνες στην Πολιτική Προστασία και το "επιτελικό κράτος". Μετά τον "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, που δήλωσε -ασχέτως αν μετά προσπάθησε να το "μαζέψει"- πως «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης» στην Εύβοια, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δηλώνει -σαν απλός παρατηρητής ξανά- ότι κανείς δεν τον ενημέρωνε και μάθαινε για τις φωτιές από το site της πυροσβεστικής. 

Σε κάποια άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, αυτές οι δηλώσεις, μετά την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας, πιθανόν να ήταν μαρτυρίες σε εισαγγελέα. Στο ελληνικό "επιτελικό κράτος" της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί απλά ο καθένας να δηλώνει αναρμόδιος και να περιφέρεται στις πυρόπληκτες περιοχές με συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων, βγάζοντας σέλφι με φόντο την καταστροφή. 

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, παρά έπαιρνε τον Περιφερειάρχη ή τον οποιονδήποτε να ενημερώσει. Μαθαίναμε για τη φωτιά σχεδόν απ' το site (της πυροσβεστικής). Αυτό πρέπει να διορθωθεί, γιατί αν δεν διορθωθεί συγνώμη αυτό αφορά το παιδί μου, τις οικογένειές μας, τη γειτονιά μας, τη χώρα μας. Δεν κατάλαβα! Δηλαδή τι πρέπει να πω, μας πήρανε και μας ενημερώναν; ΔΕΝ μας ενημέρωσε κανείς», δήλωσε όπως θα δείτε παρακάτω, ο Περιφερειάρχης Αττικής, με τη αγανάκτηση... ενός απλού πολίτη.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 αλλά και τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Πηγή: 2020mag.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26/08/2021 - 18:51