Εθελοντές πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι πήγαν να βοηθήσουν και τους έδιωξαν

Εθελοντές πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι πήγαν να βοηθήσουν και τους έδιωξαν

Κανένα απολύως σχέδιο δεν υπήρξε για την κινητοποίηση 2.200 μάχιμων εθελοντών πυροσβεστών, που είναι εκπαιδευμένοι, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Σεραφείμ Τσιουγκρής. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε μάλιστα ότι συνάδελφοί του πήγαν σε πυροσβεστικούς σταθμούς που υπηρετούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τους έδιωξαν.

«Είμαστε έτοιμοι αλλά δεν μας έχουν καλέσει να συνδράμουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερ. Τσιουγκρής. «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για να κινητοποιηθούν οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, όχι τώρα αλλά γενικότερα και σε προηγούμενες πυρκαγιές» πρόσθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, στο οποίο 10 εθελοντές πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη ζήτησαν να συνδράμουν στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, κάνοντας αλλαγές στα πεζοπόρα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. «Ο διοικητής της πόλης της Θεσσαλονίκης ήταν σύμφωνος. Και όταν πήρα τηλέφωνο στο νέο Συντονιστικό επιχειρήσεων να τους πω ότι έχω 10 εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και εξοπλισμένοι, να έρθουν να αλλάξουν τους μόνιμους πυροσβέστες που είχαν μια εβδομάδα στα μέτωπα της Εύβοιας, είπε κάποιος ότι δεν προβλέπεται» σημείωσε ο Σερ. Τσιουγκρής.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε τέλος ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιακ. Κλεφτοσπύρο.

 Πηγή: tvxs.gr
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/08/2021 - 17:19