Μεγάλη φωτιά έξω από την Πάτρα - Εκκενώθηκε ο οικισμός Σούλι - Καίγονται σπίτια

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας, στις παρυφές της Πάτρας.
 

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκονται οι κάτοικοι της Ελεκίστρας και του Σουλίου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Σύμφωνα με το gnomip.gr, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στο Σούλι, ενώ το pelop.gr αναφέρει ότι η φωτιά εντός οικισμού κοντά στην εκκλησία.

Στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών.  Στο Σούλι σύμφωνα με το patrastimes.g", κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν περισσότερες κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών ζήτησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εμποδίσουν το μέτωπο της φωτιάς να περάσει την Περιμετρική της Πάτρας, ώστε να μην απλωθεί στην πόλη. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/07/2021 - 17:47