ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ –ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 20/04

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας,συνεδρίασε στις 01/04/2021 και αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουμε όλο αυτό τον καιρό.
Η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα μας,μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
Η υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε μέχρι τώρα σεβόμενοι το πρόβλημα της Πανδημίας ίσως να θεωρήθηκε ως αδυναμία από την Κυβέρνηση.
Απρίλιος του2021 και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό είναι στον αέρα!
Επιδόματα πείνας των 400€ για τους εποχικούς και 534€ για τουςσυνεχούς απασχόλησηςείναι η στήριξη της πολιτείας ένα χρόνο τώρα,αποκλείοντας όμως χιλιάδες εργαζόμενους και από αυτές τις πενιχρές επιδοτήσεις.
Απολύσεις καθημερινά, τώρα που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές μη σεβόμενοι οι εργοδότες την νομοθεσία περί υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και φυσικά καμία αντίδραση από το Υπουργείο Εργασίας αφού ακόμα περιμένουμε τηνεγκύκλιο που θα διασφαλίζει την επαναπρόσληψη, θα βγάζει άκυρεςτις απολύσεις όπωςέγινε στο πρώτο κύμα τηςΠανδημίαςκαι που θα υποχρέωνε τουςεργοδότες να πληρώσουν το επίδομα αδείας και την άδεια του 2020 στουςεποχικά εργαζόμενους.
Επιδόματα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί στουςδικαιούχους, στουςεποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης,που ενώ έχει ανακοινωθεί από τον Γενάρη και αφορά ένα έκτακτο επίδομα 400€ για τουςμήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα δεν έχει υπογραφθεί η ΚΥΑ.
Ούτε λόγος για αναπλήρωση μισθών σε αυτούςπου παλεύουν ένα χρόνο τώρα να επιβιώσουν με τα 534€, ούτε φυσικά για τουςεποχικά εργαζόμενους εξασφάλιση και οικονομική κάλυψη μέχρι τον Ιούνιο που θα πάνε για δουλειά, είτε στην εστίαση, είτε στον Τουρισμό.
Άφαντα τα ένσημα από τιςμονομερής αναστολές συμβάσεων του 2020, μεαποτέλεσμα εργαζόμενοι δικαιούχοι επιδομάτωναπό τον ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα εισπράξουν.
Τέλος ούτε κουβέντα για τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας που καθορίζουν τουςόρους αμοιβής και εργασίας και το πώς θα πάμε για δουλειά το καλοκαίρι.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε προς όλους πως για 600€ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54