Χιλιάδες άνθρωποι ξανά στους δρόμους για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Με σύνθημα «η απεργία πείνας θα δικαιωθεί, όχι στην εκδίκηση - νίκη στη ζωή» χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν για μια ακόμα μέρα στους δρόμους της Αθήνας διαδηλώνοντας μαζικά, την ώρα που η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανένδοτη ως προς το δίκαιο αίτημα του.


Το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας διεκδικώντας να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η μαζική συγκέντρωση-πορεία έρχεται μετά από σχεδόν καθημερινές αντίστοιχες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται ανένδοτη να προκαλεί με ψέματα σχετικά με «μη προσφυγή του» στη δικαιοσύνη.

«Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει. Καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε. Άλλωστε, ούτε ο δικαστικός δρόμος είναι προσβάσιμος για το αίτημα του κρατούμενου, αφού η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει στερήσει το δικαίωμα πρόσβασης στο φάκελο και στα κρίσιμα έγγραφα, επικαλούμενη δήθεν λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Έκτακτη εκδήλωση ενάντια στη συστηματική παραπληροφόρηση

Την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, στις 13:00,  λόγω της συστηματικής παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδεται εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή της συνηγόρου του, Ιωάννας Κούρτοβικ, αλλά και τριών ακόμη δικηγόρων, με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα», και σύνθημα «Να νικήσει η ζωή!».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το ThePressProject και το Omniatv, στο Youtube αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Θα μιλήσουν:

– Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα

– Αγγελική Σεραφείμ, δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ

– Βασίλης Παπαστεργίου, δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ

– Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος.

 
 
 
Πηγή: thepressproject.gr