Η κυβέρνηση στηρίζει Μενδώνη, γιατί δεν έχει τελειώσει τη δουλειά

Για να ορκιστεί η κυρία Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού χρειάστηκε να παραμεριστούν σημαντικά στελέχη της ΝΔ. Στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και στους επόμενους ανασχηματισμούς. Και αυτό γιατί της ανατέθηκε να βγάλει σε πέρας τρεις σημαντικές δουλειές. 

Πρώτον, ως γνώστης προσώπων και συσχετισμών, να μεθοδεύσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το πέρασμα της απόφασης για τη μετακίνηση μιας ολόκληρης βυζαντινής συνοικίας από το σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί η μεταφορά να είναι καταστροφική, οι ξένοι ειδικοί να τραβάνε τα μαλλιά τους, το Μετρό να καθυστερεί αλλά πρέπει να δουλέψουν και κάποιοι εργολάβοι, φίλοι της κυβέρνησης. 

 

Δεύτερον, αξιοποιώντας πάλι τη μακρόχρονη θητεία της στο υπουργείο Πολιτισμού, να παραμερίσει τα αρχαιολογικά εμπόδια στο έργο για το Ελληνικό. (Εδώ τα έχει σχεδόν καταφέρει, αλλά λείπουν οι επενδυτές)

Τρίτον, να κουκουλώσει διάφορα σκάνδαλα, άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα, που κρατάνε από την εποχή του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Όπως το «αμαρτωλό Ταμείο» που είχε δημιουργηθεί επί υπουργίας Βενιζέλου. Αυτό το τελευταίο πήγε να το «καθαρίσει» από την πρώτη στιγμή.

Οι  δουλειές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και για αυτό ήταν ακλόνητη. Ύστερα ήρθε η Μπεκατώρου και το πράγμα μπλέχτηκε. Στην υπόθεση Λιγνάδη  ο κ. Μητσοτάκης χρωστάει στη Μενδώνη, γιατί αυτός της είπε να τον διορίσει διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Δεν θα είχε πρόβλημα να τη θυσιάσει. Αλλά αν δεν περάσουν μερικές μέρες, θα φανεί ως πολιτική υποχώρηση. 

Η Μενδώνη τα έκανε θάλασσα στη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, με αποκορύφωμα τη συνέντευξη φιάσκο της Παρασκευής. Αλλά η υπουργός λέει, δεξιά και αριστερά,  ότι και τη συνέντευξη το Μαξίμου ζήτησε να την κάνει. Όπως άλλωστε είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος «Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής..Η κυρία Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού».

 

Που είδε το έργο η κυβέρνηση, όταν ακόμη και οι πέτρες του Πολιτισμού ζητάνε να παραιτηθεί; Εδώ βγήκανε ήδη δύο τραγούδια που της λένε να παραιτηθεί( στο τέλος).  Στη διάλεκτο Μαξίμου,  εννοεί ακριβώς στην προώθηση των δουλειών που έχει αναλάβει. «Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Ξέχασε να προσθέσει:  « γιατί δεν έχει τελειώσει τη δουλειά ». Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μάλλον θα την αναλάβουν άλλοι(ες). 

Και τα δύο τραγούδια

 
 
 

► Μενδώνη παραιτήσου, του θαυμάσιου Δημήτρη Μητσοτάκη(απλή συνωνυμία)  

 
 
 

► Και κυρά Μενδώνη παραιτήσου

 
Πηγή: tvxs.gr
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54