Καθολικό lockdown με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο στην Αττική

Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης κλείνει το λιανεμπόριο και τα σχολεία - Κλείνουν επίσης κομμωτήρια,  κέντρα αισθητικής και προσωπικής υγιεινής - Αύριο στις 12 η εξειδίκευση των μέτρων από Χαρδαλιά και συναρμόδιους υπουργούς - Τηλεργασία στο 50% και με αυστηρούς ελέγχους - Όλο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

 
Tηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, από μεθαύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου έπειτα και από την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

 
Έτσι, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο Τετάρτη. Εκτός από τη λειτουργία του λιανεμπορίου αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και προσωπικής υγιεινής, καθώς και η λειτουργία των ΚΤΕΟ. 


 
Ανοιχτά θα είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα τροφίμων.

Η υποχρεωτική τηλεργασία αναμένεται να οριστεί στο 50% με παράλληλους αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου.

 
Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στην Αττική από την Πέμπτη το πρωί στις 6, θα εξειδικευτούν αύριο στις 12 το μεσημέρι, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τους συναρμόδιους υπουργούς.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54