Επιχαίρουν οι Γερμανοί για την πρόταση Κ.Μητσοτάκη για εμβολιασμό ως προϋπόθεση ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων!

H γερμανική σκανδαλοθηρική Bild είχε ως πρωτοσέλιδο την πρωτοφανή πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, άρα την θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ως προϋπόθεση για ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων.

Μια σχετική πρόταση έφτασε την Τρίτη στο τραπέζι της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της σημερινής BILD παραπέμπει σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου και του δημοσιογράφου Albert Link με τίτλο «Πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού – Θα γίνει η κάρτα εμβολιασμού το νέο διαβατήριο;»


Αλλά και ο  επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υποστήριξε πως στηρίζει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πιστοποιητικό ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων. 
Η πρόταση-κλειδί της επιστολής προς την «αγαπητή Ursula» (βρίσκεται στη διάθεση της Βild) εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα».


Δείτε το δημοσίευμα: 
Ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι στηρίζει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πιστοποιητικό εμβολιασμού σημειώνοντας πως «η εναλλακτική σε μία ευρωπαϊκή προσέγγιση μέσα από αυτό το πιστοποιητικό θα ήταν ένας εθνικός κατακερματισμός, όπου ο καθένας προσεγγίζει το θέμα με τον δικό του τρόπο. Έχοντας στο μυαλό την ελευθερία κίνησης στην Ευρώπη είναι σημαντικό να έχουμε ευρωπαϊκή προσέγγιση σε αυτό».

 Πηγή : Pronews.gr