Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοιο, παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι μεταξύ αλλων πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες... | ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ το οποίο διακινήθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σε μία καταγγελία για ένα έγγραφο-σοκ με το οποίο η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητεί από τους υγειονομικούς να υπογράψουν παρουσία μάρτυρα πως συναινούν να εμβολιαστούν γνωρίζοντας πως πιθανόν να υπάρξουν άγνωστες και πιθανόν θανατηφόρες παρενέργειες του εμβολίου, προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το έγγραφο μοιράστηκε στο προσωπικό πριν από τον εμβολιασμό τους με αποτέλεσμα να έχουν κατατρομοκρατηθεί, καθώς αν το εμβόλιο είναι ασφαλές γιατί χρειάζεται να υπογράψουν ένα τέτοιο έγγραφο με το οποίο ουσιαστικά ο εμβολιαζόμενος απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους στον εμβολιασμό από κάθε ευθύνη ακόμα και σε περίπτωση... θανάτου του;

Συγκεκριμένα το έντυπο εμφανίζει δύο επιλογές:

Στην πρώτη ο γιατρός δηλώνει ότι: «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες».

Στην δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή νοσηλευτής οφείλει να δηλώσει ότι:  «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου»!

Το εντυπωσιακό είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η παρουσία μάρτυρα.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία αντίκειται σε κάθε έννοια δεοντολογίας.

«Το προσωπικό με την υπεύθυνη αυτή δήλωση στον εμβολιασμό είναι τρομοκρατημένο και αναστατωμένο. Αυτό δεν συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουμε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και τρομοκρατείται και ο κόσμος. Δεν συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολισμών. Να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός για να πείσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα μοιραστεί και στους πολίτες; Είναι απαράδεκτοι!», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

 


Η  ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».
 Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του. Η ΕΔΕ για το τι ακριβώς συνέβη, βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στο νοσοκομείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, μοιράστηκε έντυπο συναίνεσης, στο οποίο όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν καλούνται να υπογράψουν ότι συναινούν «παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, ακόμη και θανατηφόρες».

«Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του επίμαχου εντύπου.