Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία 13χρονου Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν εχθες  στην κηδεία ενός Παλαιστίνιου εφήβου που σκοτώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ο Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στο περιθώριο μιας διαδήλωσης χθες στο χωριό Μουγκαγίρ, εναντίον της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή, κατόπιν διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ραμάλας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

,Πλήθος κόσμου συνόδευε τη σορό του αγοριού στους δρόμους της Ραμάλας και του Μουγκαγίρ, όπου ετάφη. Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, αρνείται ότι άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες ταραξίες «επιχείρησαν να πετάξουν πέτρες και λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά» σε έναν δρόμο, «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών».

  Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τους Παλαιστίνιους κατήγγειλε, σε ένα tweet, «την υπέρμετρη χρήση όπλων από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».

Η πόλη της Ραμάλας υπόκειται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54