Οι επιλογές της ΝΔ για διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ, που διαχειρίζονται την πανδημία του κορονοϊού! [VIDEO]

Τον Νοέμβριο του 2019, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι λίστες του υπουργείου Υγείας για τη διοικητική στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έγινε αντιληπτό ότι υπήρξε μια προσπάθεια “βολέματος” ημετέρων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2016 μάλιστα, ότι η δική του κυβέρνηση θα ήταν “μια κυβέρνηση αρίστων” και δεν θα ανεχόταν πολιτευτές διοικητές νοσοκομείων.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου ανέλαβε διοικητής ο 80χρονος (!) Κωνσταντίνος Πατέρας, ο οποίος περιγράφεται ως διαχρονικός υποψήφιος πολιτευτής της ΝΔ. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, είχε παρακαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν γίνει πρωθυπουργός να του δώσει μία από τις διαθέσιμες θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας, μια πρόταση στην οποία όπως υπογράμμισε (και όπως αποδείχθηκε έμπρακτα τελικά στη συνέχεια), ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε καμία αντίρρηση! μετά τον σάλο που προκάλεσαν αυτές οι αποκαλύψεις, ο κ. Πατέρας οδηγήθηκε τελικά σε παραίτηση.

Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση, ήταν εκείνη του Γρηγόρη Χάτσιου που αφού διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Καστοριάς έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κουμπάρο του και τοπικό βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια. Ο κ. Τζηκαλάγιας μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αν και τόνισε ότι η επιλογή του κουμπάρου του δεν συνδέεται με τη μεταξύ τους κοντινή σχέση, παραδέχθηκε ότι είπε μερικά καλά λόγια για τον κουμπάρο του… στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια!

Αυτές είναι όμως μερικές από τις περιπτώσεις τακτοποίησης αποτυχημένων βουλευτών της ΝΔ στα νοσοκομεία της χώρας. Μια σειρά από απόστρατους στρατηγούς και αντιστράτηγους της γαλάζιας παράταξης είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής των ιδρυμάτων: Για παράδειφμα, στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης. Στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” καθήκοντα διοικητή ανέλαβε ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικό ε.α. από την ΣΣΑΣ. Στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης. Στο Νοσοκομείο Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης. Στο ΓΝ Μυτιλήνης τοποθετήθηκε αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Ο Χρήστος Ροϊλός, που έχει σπουδάσει… Γεωλογία, είναι γνώριμο πρόσωπο στη ΝΔ, καθώς ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών και η μετέπειτα πορεία του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη γαλάζια παράταξη, διορίστηκε διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Δημήτρης Κατσικονούρης, μόνιμος κάτοικος Στυλίδας, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, δάσκαλος για τρεις δεκαετίες και… ιδιοκτήτης οικογενειακής ταβέρνας, διορίστηκε ως διοικητής στο… Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας! Παρόμοια είναι η περίπτωση και του Γιώργου Μπαρμπούνη που είναι πρόεδρος… της ΝΟΔΕ Λασιθίου και γεωπόνος στο επάγγελμα, αλλά εντούτοις διορίστηκε διοικητής στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης στο Λασίθι!

Δύο ακόμη χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές του Κωνσταντίνου Πολυχρόνη Τίγκα και του γιου του, Μάριου Τίγκα. Ο πρώτος τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ. Πρόκειται για την ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου η οποία έχει ως αποστολή «τη στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καλύπτοντας κυρίως ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα, εργαλεία και διαδικασίες, μεταφορά τεχνογνωσίας και υλικοτεχνική υποδομή».

Ο Κωνσταντίνος Τίγκας, είναι ένα γνωστό πρόσωπο στους κόλπους της ΝΔ και γενικότερα στους Δήμους Πεντέλης και Χολαργού – Παπάγου. Πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Πεντέλης και νυν επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ο Κωνσταντίνος Τίγκας είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα το 2014. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο κ. Τίγκας ήταν μεταξύ των απόστρατων αντιστρατήγων που διατηρούσαν «επαφές με την Χρυσή Αυγή και ειδικά με τον αρχηγό» οι οποίοι όμως δεν είχαν εκδηλωθεί ανοιχτά.. Μάλιστα η ΕφΣΥΝ είχε δημοσιεύσει και σχετική φωτογραφία του κ. Τίγκα με το Νίκο Μιχαλιάκο η οποία φερόταν να είχε τραβηχτεί στο γάμο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Τίγκας είναι επίσης ένα από τα πρόσωπα που η ΝΔ το έχει τιμήσει με θητεία σε νευραλγικές θέσεις. Όπως για παράδειγμα στη θέση του μέλους ΔΣ των Ολυμπιακών Αερογραμμών, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και του προέδρου ου Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Οι εκλεκτοί της ΝΔ όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στη λίστα που είχε δημοσιοποιήσει το ΚΙΝΑΛ (που μπορείτε να δείτε εδώ) μπορούσε κανείς να εντοπίσει τουλάχιστον 60 κομματικά στελέχη, αποτυχημένοι πολιτευτές και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας που διορίστηκαν στα νοσοκομεία της χώρας!

Με το βλέμμα στην αριστεία (;) και ουδέποτε στα ρουσφέτια, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε άριστες επιλογές διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, χωρίς εμπειρία, χωρίς τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία, τα οποία σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις, μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση. Γιατί το παν για τη Νέα Δημοκρατία όπως φαίνεται, δεν είναι η υγεία των πολιτών, αλλά η τακτοποίηση των φίλων, με οποιοδήποτε τίμημα για τη δημόσια υγεία αλλά και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που αυτή τη στιγμή, χωρίς όπλα, εφόδια και ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, δίνουν μια άνιση μάχη.Πηγή: https://www.opoligrafos.gr/