Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου στην εισαγγελική έρευνα για τα.... fake news

''Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο κι απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα''.

 

 «Δεν προέτρεψα κανέναν!»

Μιλώντας στο tlife.gr ο γνωστός τραγουδιστής που εν μεσω χουντικών απαγορεύσεων    είχε ποστάρει βίντεο στα social media το οποίο  χαρακτηρίστηκε ως fake news, δήλωσε για τη σχετική απόφαση:

 «Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε. Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο Διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου!».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνηση της Εισαγγελίας, χαρακτηρίζοντας τη φασιστική:

 «Ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον, ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είναι  “παράνομοι” οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δε φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πουθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου. Το θεωρώ αναπόστατο και ούτε θα συμβεί ποτέ απλά αυτό είναι συνήθης εκφοβισμός.

 Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο κι απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα».

Κλείνοντας συμπλήρωσε: «Δεν έχω προκαλέσει με κανένα τρόπο. Ποτέ δε δημοσίευσα fake news. Επί έξι μήνες δημοσίευα στοιχεία κάθε μέρα και κανείς δεν είπε ότι είναι fake news. Δε μου διέψευσαν κανένα από αυτά. To βίντεό μου επειδή έκανε ένα εκατομμύριο προβολές προφανώς τους προκάλεσε κι ακόμα παίζει με μια επισήμανση. Τα ελληνικά hoaxes το κάνουν αυτό δεν είναι κάποιος φορέας, θεσμικός. Τα ελληνικά hoaxes τα πληρώνει το Facebook ΄΄

΄

    Ενισχύοντας τις  συγκεκριμένες δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου, αναρωτιόμαστε  ως πότε οι ευκολόπιστοι , παθητικοποιημένοι , τρομοκρατημένοι πολίτες μιας χώρας  θα ανέχονται  την , ανήθικη και απαράδεκτη  απαγόρευση  της ελευθερίας της έκφρασης ,  την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, μια καταστροφική  για τις ζωες μας αστυνομοκρατούμενη πολιτικη που επιχειρεί να βλάπτει την ψυχική και σωματική μας υγεία, να καταδικάζει γενεες γενεων, να ισοπεδώνει οικονομικα μια χώρα, να παραμελεί κοινωνίες που εχουν πληγεί από φυσικά και άλλα φαινόμενα, να ακρωτηριάζει εθνικα μια χώρα ...

 

  Ο κάθε ανθρωπος σ΄ αυτο τον πλανήτη εχει το δικαίωμα να ερευνά,να φιλτράρει και να σταχυολογεί τις πληρόφορίες που  υπάρχουν, όχι μόνο απο συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και ελέγχου της πληροφορησης ή της παραπληροφόρησης , ο κάθε σκεπτόμενος 'ανθρωπος έχει το δικαίωμα  , να ανταλάσσει απόψεις και πληροφορίες, επιστημονικά άρθρα, στατιστικές και αναλύσεις από ειδικούς ,  επιστήμονες ή ερευνητές.

 

Οσο για τα εμβόλια , είναι επίσης δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πείθεται ή να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα αυτων, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση 'οπου 'ομως, εκτός από την επικοινωνιακή φιέστα του υπουργού υγείας στις ανυπόστατες δηλώσεις του,  ευτυχώς έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να  συνομιλούμε με διακεκριμένους και ηθικούς γιατρούς και καθηγητές και μαθαίνυμε και κατανοούμε  την αλήθεια γύρω απο αυτό το θέμα,χωρίς απαραίτητα να αμφισβητούμε τη γενικότερη συμβολή τους.

.

 Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, τότε δρασκελίζουν το κατώφλι της ιδεολογίας των ΝΑΖΙ, όπως λέει και μια γενναία ψυχή. Η ιατρκή πράξη διεθνώς γίνεται μόνο με την συναίνεση του ασθενούς ή του υγιούς, όταν πρόκειται για εμβόλια .

 

   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ...

 ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ .

 

 OΣΟ  ΓΙΑ  ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ   FAKE NEWS   Ο ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ Ή ΝΑ  ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ .

 

        ΕΥΑ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ 
        Δημοσιογραφος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54