Έφοδος της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και προσαγωγές

Έφοδο στο Πολυτεχνείο πραγματοποίησε η αστυνομία και προχώρησε σε προσαγωγές των ατόμων που είχαν μπει στο ίδρυμα από την Πέμπτη. Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ από το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση μέσω της οδού Στουρνάρη. Η επιχείρηση εκκένωσης κράτησε μόλις λίγα λεπτά.

Είχαν προηγηθεί τουλάχιστον τρεις προσαγωγές  ατόμων που είχαν φέρει τρόφιμα για όσους ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο.

 

Να σημειωθεί, ότι μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας σχεδίαζαν τα μέτρα ασφαλείας, μία ομάδα περίπου 50 μελών συλλογικοτήτων μπήκε στο κτίριο στο Πολυτεχνείο, «προλαβαίνοντας» την αστυνομία, που σχεδίαζε να «σφραγίσει» το κτίριο λίγες ώρες μετά και να το θέσει υπό τον έλεγχό του.

Ανάρτησαν και πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία», καλώντας τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση της πορείας και των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο.

 
 
 

Χρυσοχοϊδης: «Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο»

 
 
 
 

«Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω».

«Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου» σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Δεν είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει. Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο. Δίνουμε μάχες με έναν αόρατο εχθρό, που έχει κάνει παγκόσμια εισβολή. Χρειάζεται να αντέξουμε πρώτα απ' όλα ψυχικά, με σθένος. Να υποστούμε ευλαβικά τα μέτρα, να βάλουμε στην πάντα συνήθειες, διασκέδαση, συναναστροφές. Χρειάζεται να πολεμήσουμε συλλογικά. Να ζήσουμε μέσα, οι τελετές οι γιορτές να περιμένουν τον άλλο χρόνο.

Κυρίως χρειάζεται να μη διχαστούμε να μη χωριστούμε. Ζούμε σπίτι, αλλά από αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, όχι από αδιαφορία ή αντικοινωνικότητα. Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.

Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

Απευθύνω έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες. Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό. Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου»

Πηγή : https://tvxs.gr/.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/11/2020 - 17:11