Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα / Νωρίς το μεσημέρι και στη Νέα Μάκρη

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ του Διονύσου και της Νέας Μάκρης, στις 10:30 της Τετάρτης, ενώ περίπου 2 ώρες αργότερα ένα νέο μέτωπο ξέσπασε και στην Κερατέα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά o οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο.

Σημειώνεται ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Περί τις 16.00, σημειώθηκε αναζωπύρωση της εστίας στην περιοχή Φέριζα, από όπου μάλιστα ξέσπασε αρχικά η πυρκαγιά.
Ύστερα από επιπλέον ενίσχυση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  •  Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
  •  Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).
  •  Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Η πυρκαγιά στην Κερατέα ξέσπασε περί τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα, στον Δήμο Σαρωνικού, κοντά στην Κερατέα.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν σαφώς καλύτερη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν και εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες των Δήμων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ καίγονται αναγεννημένα πεύκα, διότι η περιοχή είχε ξανακαεί. 

Στη μέση του δρόμου που συνδέει τη Νέα Μάκρη με τον Διόνυσο εντοπίστηκε ένα ΙΧ, το οποίο κάηκε ολοσχερώς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54