420 ΚΙΛΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΕΣ ΑΠΟ ΤΗ FABRIC REPUBLIC

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 η Ομάδα του Fabric Republic επισκέφθηκετις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αλκιβιάδου 4, στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσειδράση παράδοσης 420 κιλών ρουχισμού.

Στόχος της δράσης ήταν ηπαροχή καθαρού ρουχισμούγια την κάλυψη τωναναγκών των παιδιών που διαμένουν στην δομή.

Η Ελπίδα Νομικού, Υπεύθυνη Παρακολούθησης των Δομών Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα ξενάγησε και μίλησε στους εκπροσώπους του Fabric Republic για το έργο του Ε.Ε.Σ.

«Να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από τέτοιες ενέργειες και συνέργιες  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις ανάγκες ανθρώπων που έχουν πολλαπλές ευαλωτότητες.»

Ο Γιώργος Μπαλαχούτης, συντονιστής της Δομής των Ασυνόδευτων Ανηλίκων  είπε: «Ο ΕΕΣ με  πρωτοβουλία του προέδρου μας κου Αυγερινού και μέσω του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας  προσπαθεί να υποστηρίξει  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως πρόσφυγες. Για  αυτό το λόγολειτουργεί 2 πολυδύναμακέντρα  προσφύγων ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη και 5 κέντραφιλοξενίαςασυνόδευτωνανηλίκων 3 στην Αθήνα,  έναστο Βόλο και ένα στα Καλάβρυτα» ενώ η συντονίστρια Άρτεμις Κούσια συμπλήρωσε:«Οι επαγγελματίες που ασχολούνταιτόσο στα πολυδύναμαόσο και σε κέντρα ασυνόδευτων ανηλίκωνπροσπαθούν να παρέχουνυποστηρικτικές  υπηρεσίες ψυχοκοινωνικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με στόχο την ένταξη και την αυτονόμηση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Σημαντική βέβαια είναι η συμβολή των εθελοντών μας.»

Τέλος η εθελόντρια Μύριαμ Καρέλα  μετέφερε την δική της εμπειρία από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και  μίλησε για τον δικό της ρόλο:

«Είμαστε μια ομάδα 12 ατόμων όλων των ηλικιών, οι οποίοιυποστηρίζουμε τη δομή. Όλοι οι εθελοντές είναι άρτιαεκπαιδευμένοι. Έχουνεκπαιδευτεί σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας ενώλαμβάνουν ειδικές εκπαιδεύσεις σε θέματαόπως στη δική μου ομάδα ειδικά στην ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών. Συγκεκριμένα προσφέρουμε στα παιδιά ενισχυτική διδασκαλία, πριν ενταχθούν στα σχολείαβοηθώνταςτους στην ελληνική γλώσσα, οργανώνουμε διάφορες  δράσεις όπως επισκέψεις σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, στον Σταύρο Νιάρχο. Επίσης τουςμαθαίνουμετις ελληνικές παραδόσεις, όπως φέτος που στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιάξαμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα…»
πληροφοριες για το Fabric Republic
www.fabricrepublic.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01/07/2020 - 19:30