Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία - Mατ Στον Κορονοϊό

Τον τελευταίο μήνα, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, στηρίζει με τις δικές της δυνάμεις, την προσπάθεια όλων μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε 32 μέρες, έχουμε διοργανώσει συνολικά 154 διαδικτυακά τουρνουά, με περισσότερες από 400 ώρες αγώνες, με 8.636 συμμετοχές και 57.126 παρτίδες. Το σταθερό καθημερινό μας πρόγραμμα, που άρχισε στις 26 Μαρτίου, είναι τουλάχιστον 7ωρών και με 300 περίπου συμμετοχές την ημέρα!

Με συνθήματα “Κάνουμε ματ στον κορονοϊό” και “Μένουμε σπίτι και παίζουμε σκάκι … online”, καλέσαμε  όλους τους φίλους σκακιστές να μεταδώσουν το μήνυμα – και αυτοί απέδειξαν ότι το σκάκι μεταδίδεται πιο γρήγορα από τον ιό, αφού οι συμμετοχές μας ξεπέρασαν από τις πρώτες δέκα μέρες τα κρούσματα που αρχικά προηγούνταν κατά πολύ!

Η συμμετοχή σε όλες αυτές τις δράσεις μας είναι εντελώς δωρεάν, ενώ οι πλατφόρμες με τις οποίες συνεργαζόμαστε προσφέρουν επίσης δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο για το σκάκι για αρχάριους και προχωρημένους, ασκήσεις και άλλες συναρπαστικές δράσεις. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, με την συμμετοχή τους, μπαίνουν σε κλήρωση για 3ωρα οnline μαθήματα που θα οργανώσει η ομοσπονδία μας με κορυφαίους μας πρωταθλητές.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει κάποιες από τις δράσεις μας.

https://www.youtube.com/watch?v=9n5q9gFduQg

Συνεχίζουμε να προσκαλούμε άπαντες να συμμετάσχουν περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους σε αυτές τις εβδομάδες απομόνωσης και ακολουθώντας την ρήση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, “Προτρέπουμε τον κόσμο σε φυσική απομόνωση – αλλά όχι σε κοινωνική απομόνωση” (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – 22 Μαρτίου 2020).

Μερικά επιπλέον στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν.

Έχουμε διοργανώσει ήδη έναν φιλικό αγώνα Εθνικών ομάδων με την Ρουμανία και προγραμματίζουμε και άλλους δυο μέσα στον Μάιο. Η κάθε εθνική ομάδα αποτελείται από 40 νεαρούς πρωταθλητές και κορυφαίους σκακιστές 10 -18 ετών, και η νικήτρια ομάδα κρίνεται από το άθροισμα των πόντων στις 240 παρτίδες που διεξάγονται συνολικά.

Το 3ήμερο του Πάσχα, “Σουβλίσαμε” τον κορονοϊό με έναν μαραθώνιο 64ωρών και πάνω από 1.000 συμμετοχές.

Σε συνεργασία με σωματεία μας, η ΕΣΟ θα διοργανώσει την 1η Μαΐου αγώνα σιμουλτανέ. Η 3 φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια (στις ηλικίες κάτω των 14, 16 & 18) Σταυρούλα Τσολακίδου, θα αντιμετωπίσει από το Saint- Louis των ΗΠΑ όπου σπουδάζει, 20 αντίπαλους ταυτόχρονα.

Τον Μάιο επίσης, θα διοργανώσουμε Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες που αναμένονται να έχουν εκατοντάδες συμμετοχές.

Τέλος, επιπρόσθετα σε αυτά, υπάρχουν καθημερινά 10 ή και παραπάνω αντίστοιχα τουρνουά με πάνω από 300 συμμετοχές, που κάνουν μεμονωμένα σύλλογοι και σκακιστές που βρίσκονται στο δυναμικό της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας -χωρίς να μετράμε φυσικά online προπονήσεις που συνεχίζουν να κάνουν τα σωματεία μας καθώς και άλλες δημιουργικές δράσεις.

Έτσι, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, παρόλο που ήταν η πρώτη αθλητική ομοσπονδία που ανέστειλε το αγωνιστικό της πρόγραμμα και έκλεισε τα γραφεία της, προτρέποντας τους συλλόγους της να κάνουν το ίδιο, είναι η μόνη ομοσπονδία που παραμένει ενεργή με πολύ σημαντικές και μαζικές δραστηριότητες στο internet.

Στα καθημερινά δελτία τύπου μας στις σελίδες της ΕΣΟ

https://www.facebook.com/chessfed & www.chessfed.gr ανακοινώνουμε καθημερινά τις δράσεις μας.

*****************

Κάποια επιπλέον στοιχεία για την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

  • Ιδρύθηκε το 1948 και είναι από τις μαζικότερες Ομοσπονδίες στην χώρα μας.
  • Έχει εγγεγραμμένους 54.256 αθλητές από 5 έως 75 ετών.
  • Έχει 280 σωματεία εκ των οποίων τα 210 έχουν ενεργό αγωνιστική δράση.
  • Έχει διοργανώσει από το 1984 πάνω από 65 (!!) μεγάλες σκακιστικές διοργανώσεις και ειδικότερα  Σκακιστικές Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
  • Το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα (ατομικό και ομαδικό) συγκεντρώνει πάνω από 10.000 συμμετοχές ετησίως σε όλη τη χώρα.
  • Έχει δεκάδες ατομικές και ομαδικές επιτυχίες σε Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54