Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου

Έως τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ανακοινώθηκαν, παράλληλα, επιπλέον 60 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό και 9 νεκροί.
Από τα σημερινά στοιχεία, που γνωστοποίησε ο  καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:
60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (69 χθες).
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.673 (1.613 χθες).
Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.
92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (92 και χθες).
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (66 έτη και χθες).
Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 68 (59 χθες).
Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται κοντά στο 3%.
10 ασθενείς βγήκαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (11 χθες).
Από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκύπτει πως από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, το 20,8% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και το 34.9% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα
υπό διερεύνηση.
Μάσκα
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο θέμα της χρήσης μάσκας, λέγοντας πως και ο Αμερικανικός Οργανισμός Νοσημάτων (CDC) άλλαξε πλέον τη θέση του, επισημαίνοντας πως η χρήση της ή προστατευτικών ειδών (μαντίλια) είναι προεραιτική για όσους δεν είναι φορείς.
Όπως, όμως, είπε υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει ιός από φτέρνισμα άλλου ατόμου στο υλικό της μάσκας ή του μαντιλιού και να μεταδοθεί στον χρήση της.Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως στο φαινόμενο αυτό οφείλεται και η λεγόμενη αερογενής μετάδοση.
Www.iatronet.gr