Δολοφονία Τοπαλούδη: Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν στο δικαστήριο υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ από το πρωί της Παρασκευής έχουν μεταχθεί για στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και ομαδικού βιασμού.

Η δίκη θα ξεκινήσει με τις καταθέσεις των γονιών της φοιτήτριας.

Στην ανάκριση που κράτησε εννέα μήνες κατέθεσαν δεκάδες άτομα, αλλά στη δίκη θα καταθέσουν μόνο 11 μάρτυρες: Λιμενικοί, οι κάτοικοι που την εντόπισαν, μια φίλη του θύματος και οι συγγενείς των κατηγορούμενων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

 
 
 

«Δεν έχω να τους πω τίποτα απολύτως. Αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι. Δυστυχώς έτυχε να είναι η κόρη μας. Ήταν γνωστή η συμπεριφορά τους. Συγχώρεση μπορούν να ζητήσουν μόνο από τον Θεό. Μόνο εκείνος μπορεί να συγχωρέσει τέτοιο έγκλημα», τονίζει ο πατέρας του θύματος, μιλώντας στον Alpha, και συμπληρώνει:

 

«Περιμένω να πράξει τα αυτονόητα. Είναι τέτοια η αγριότητα και η φύση του εγκλήματος που δεν γίνονται και πολλά-πολλά. Όταν λέμε ισόβια, για κάποιους τέτοιους δολοφόνους και βιαστές να είναι ισόβια. Ισόβια, γιατί σε ισόβια καταδίκασαν και εμάς σε θάνατο ψυχικό μέχρι να πεθάνουμε».

«Νιώθω τη φρίκη. Είναι ότι χειρότερο για μία μάνα να αντικρύσει τους στυγνούς δολοφόνους του παιδιού της» λέει η μητέρα της Ελένης.


πηγή tvxs