Στάση εργασίας στην Υπηρεσία Ασύλου σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασύλου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, αλλά και την έλλειψη ενημέρωσής τους σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της Υπηρεσίας στο κτίριο του παλιού εργοστασίου του Κεράνη στη Θηβών μέσα στον Νοέμβριο.

Οπως έγραφε η «Εφ.Συν.» («Εικόνες ντροπής στην Υπηρεσία Ασύλου», 7 Νοεμβρίου 2019), η σύμβαση με το συνεργείο καθαριότητας έληξε στις αρχές Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να ξεχειλίζουν τα σκουπίδια από τους κάδους και να απλώνονται στους εξωτερικούς χώρους, που φιλοξενούν καθημερινά περισσότερους από 700 πρόσφυγες και μετανάστες, δικηγόρους και διερμηνείς, οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τουαλέτα (φωτ.) από την έλλειψη καθαριότητας και αναγκάζονται να εξυπηρετούνται στις τουαλέτες των εργαζομένων.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ξανά καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων καθαριότητας της Υπηρεσίας Ασύλου. Μάλιστα, σε ορισμένα περιφερειακά γραφεία, όπως στον Πειραιά ή στα νησιά, η καθυστέρηση έφτανε μέχρι και μήνα.

Αυτή τη φορά ωστόσο υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφόταν σύμβαση με απευθείας ανάθεση και το συνεργείο θα ξεκινούσε να εργάζεται την περασμένη εβδομάδα, κάτι που δεν έγινε.

Μάλιστα, την Παρασκευή αναμενόταν να μεταφερθεί στην Υπηρεσία συνεργείο καθαριότητας από το διπλανό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο οι εργαζόμενοι ενημερώνουν την «Εφ.Συν.» ότι ούτε αυτό έγινε.

Ετσι, η προχτεσινή βροχή παρέσυρε σακούλες με σκουπίδια σε όλο το προαύλιο, τα οποία μούλιαζαν στα νερά της βροχής μέχρι αργά.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό και διότι ενημερώθηκαν υπηρεσιακά την περασμένη εβδομάδα ότι πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα η Υπηρεσία στο κτίριο Κεράνη στη Θηβών. Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει στη Βουλή και σε μέσα ενημέρωσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των εργαζομένων για τους λόγους και τη σκοπιμότητα και πολύ περισσότερο καμία συζήτηση και αναζήτηση εναλλακτικών, αν και είναι αυτοί που θα πρέπει να μετακινούνται στην άλλη άκρη της πόλης καθημερινά, χωρίς να εξυπηρετούν ιδιαίτερα οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών ζητά με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη άμεση συνάντηση για το ζήτημα.

πηγή ΕΦ.ΣΥΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11/11/2019 - 22:58