Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στο Σύνταγμα

Τη διοργάνωση αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 6μμ, στο Σύνταγμα, ανακοίνωσαν η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα”  και το Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα.

Μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης το κυρίαρχο είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το άσυλο και το το κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας τα οποία χαρακτηρίζουν ως «στρατόπεδα συγκέντρωσης», με ειδική αναφορά στη Μόρια, τονίζοντας πως «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο: «Καταργεί τον ανασταλτικό χαρακτήρα των προσφυγών και γενικεύει την διοικητική κράτηση των αιτούντων άσυλο. Οι επιτροπές προσφυγών θα απαρτίζονται πλέον αποκλειστικά από τρεις δικαστικούς λειτουργούς, αφού απομακρύνεται ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μονομελείς.

Αυτός ο νόμος οδηγεί στο πέταγμα έξω από τις δομές όλους, όσους έχουν άσυλο, χωρίς καμία πρόβλεψη για την στέγαση τους. Αγωνιζόμαστε για ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, με δημόσιες δομές φιλοξενίας στις γειτονιές και όχι σε στρατόπεδα-γκέτο.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων να δώσουμε ενωτικό μαζικό παρόν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη»