Δίκη Χρυσής Αυγής: Έρχονται οι απολογίες των ηγετικών στελεχών

Αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση στο εδώλιο των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στη δίκη που βρίσκεται πια στο τελικό της στάδιο.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής: «Απολογούνται την Τετάρτη 16/10/2019, στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νικόλαος Κούζηλος, κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης είναι ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, βουλευτής Αττικής και εξ απορρήτων συνεργάτης του Μιχαλολιάκου. Ήταν υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης νέων μελών, ενώ δημοσίως εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος τύπου. Ο Κούζηλος ήταν βουλευτής Α’ Πειραιά, συμμετείχε στην επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι».

Σε αντιφασιστική κινητοποίηση καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, 8.30πμ στο Εφετείο.

H ΠΕΝΕΝ

Αναφερόμενη στην επικείμενη απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται προς το τελικό της στάδιο με τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της με τελευταίο απολογούμενο τον Μιχαλολιάκο ο οποίος θα καταθέσει πιθανότατα στις 31 Οκτωβρίου 2019 στον Κορυδαλλό.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δεκάδες φασιστικές επιθέσεις σε εκπροσώπους συνδικάτων, αντιφασιστικών οργανώσεων, πολιτικών σχημάτων, το πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου ενάντια σε πρόσφυγες – μετανάστες, ανέδειξαν το εγκληματικό προσωπείο της νεοφασιστικής οργάνωσης».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει: «Η απολογία του Φύρερ της Χ.Α αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.
Στην διάρκεια της δίκης προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν την εγκληματική τους δράση. Τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει από την καταδίκη για τις πράξεις τους.

Η ΠΕΝΕΝ τόσο στην έναρξη της δίκης όσο και στην διάρκειά της, έτσι και τώρα θα δώσει το μαχητικό παρόν διατρανώνοντας με όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και εργατικές συλλογικότητες και οργανώσεις την ανάγκη να πληρώσουν και δικαστικά ακριβά το τίμημα οι φασίστες για τις εγκληματικές τους ενέργειες.

Καλούμε τα μέλη της ΠΕΝΕΝ και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση (αίθουσα δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού)».
Πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16/10/2019 - 01:15