Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας

Στις 13.00 θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες τρίωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα των εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, να προκηρύξουν επιπλέον στάσεις την ίδια μέρα εφόσον το κρίνουν απαραίτητο και να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις ανάλογα με τις αποφάσεις τους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ: «Και σήμερα, παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.). Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης»).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες για την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, ώρα 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας, για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, ώρα 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας».

Πηγή ΕΡΤ