Σε εξέλιξη η διαδικασία στα συνδικάτα για τη νέα 24ωρη απεργία

Με συσκέψεις, συνεδριάσεις οργάνων και περιοδείες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αξιοποιούν το χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν για την 24ωρη απεργία της 2 Οκτωβρίου ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αλλαγή στάσης από την ΑΔΕΔΥ που αυτή τη φορά αντί για 24ωρη απεργία όπως έπραξε στις 24 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί «τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Μελών του, σε Σύσκεψη την Παρασκευή 27/09/2019 και ώρα 17.00 στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β’, στην Αίθουσα του 2ου Ορόφου, με θέμα:

Προετοιμασία της 24ωρης Απεργίας που προκήρυξε το ΕΚΑ ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ.».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής μας να συμμετέχουν δυναμικά στην ενωτική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Όπως η κρίση τους απαιτούσε γκρέμισμα κάθε εργατικού και λαϊκού δικαιώματος προκειμένου ν’ ανακάμψουν τα κέρδη τους, το ίδιο απαιτεί και η ανάπτυξή τους. Θυσίες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, ολοένα και μεγαλύτερα δώρα για την εργοδοσία.

Στις 24 Σεπτέμβρη διατρανώσαμε την θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα με τα όπλα που αυτό θέλει να καταργήσει: με το σωματείο και την απεργία. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Κλιμακώνουμε τον αγώνα. Συνεχίζουμε με νέα Απεργία.
Σάμος: 10.00πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου
Ικαρία: 12 το μεσημέρι, Πλ.Ευδήλου».

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοίνωσε πως: «Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία στις 10.30πμ.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις. Να μην χαθεί στιγμή, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να σπάσουν το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται».

H Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε ότι: «Σε συνέχεια της 24ωρης Απεργίας της 24ης του Σεπτέμβρη, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΟΜΟΦΩΝΑ, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων».




Πηγή ΕΡΤ