Ξύλο πάλι κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ - Σε νοσοκομείο με σπασμένο χέρι εφοριακός στη Μαγνησία

Μια ακόμη άγρια επίθεση δέχθηκε κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα- το οποίο είχαν «ξαναγράψει» το 2017- διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη.

 

Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε μετά από λίγο ελεύθερη καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.

 
 
 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από μερικές ημέρες στην Κρήτη όταν κλιμάκιο εφοριακών στο Ρέθυμνο δέχθηκε επίθεση από οδηγό φορτηγού μεταφορών, όταν του ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχου των παραστατικών και των τιμολογίων για τα μεταφερόμενα είδη. Μάλιστα οι δύο εφοριακοί είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με τον έναν να φέρει τραύματα στο κεφάλι από γροθιές και το δεύτερο εφοριακό να έχει ρήξη τυμπάνου.


πηγή tvxs