Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Στη φάση των απολογιών των 68 κατηγορουμένων έχει μπει η δίκη της Χρυσής Αυγής και για την Πέμπτη 27/6 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, για την οποία έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους αρκετοί μαζικοί φορείς.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η θέση των δολοφόνων νεοναζί είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή. Δε χωράνε στις γειτονιές μας, στα εργατικά σωματεία, στη βουλή και στα δημοτικά συμβούλια, εκείνοι που επιτίθενται σε ντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα με τη δράση του πρέπει να πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη και στην απομόνωση των νεοναζιστών, να δώσει τη μάχη να «καταδικαστούν» στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι μισάνθρωπες αντιλήψεις τους.

Με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι ώρα να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Αγωνιζόμαστε για να μη βρεθούν στα έδρανα της επόμενης βουλής. Για να διαλυθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, με κλείσιμο όλων των γραφείων – ορμητηρίων, τη διακοπή κάθε χρηματοδότησης και διευκόλυνσης από τον κρατικό μηχανισμό και με σταμάτημα της προβολής της από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9.00 π.μ. στο Εφετείο και στην προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων».

Σε συμμετοχή καλεί και η ΠΟΕΔΗΝ που μεταξύ άλλων επισημαίνει πως: «Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία έχει, ήδη, στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οργανωμένη από την ηγεσία της δολοφονική και τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών.

Η οργανωμένη πάλη των Συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής θα νικήσει. Ούτε ίχνος ανοχής στους δολοφόνους».

Από την πλευρά της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με αφορμή την κινητοποίηση στο Εφετείο, τονίζει ότι: «Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μιά διπλή μάχη. Από τη μία να κλιμακώσει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής προεκλογικά, να μην τολμήσουν να βγουν σε καμία γειτονιά με περίπτερα και προεκλογικές συγκεντρώσεις ώστε να μην εκλέξουν ούτε έναν βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές και να μην βρεθεί στα έδρανα της ευρωβουλής ο Λαγός με άρση των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του. Και από την άλλη, να εξασφαλίσει ότι η δίκη θα καταλήξει σε μια βαριά καταδικαστική απόφαση για τη νεοναζιστική συμμορία. Μπορούμε να κερδίσουμε και τα δύο».Πηγή ΕΡΤ