ΟΚΔΕ: Δικαστικά αίσχη στη δίκη των ρατσιστών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν - Απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα ενάντια στην δικαστική αυθαιρεσία

Ανακοίνωση ΟΚΔΕ:

Ρατσιστικό αίσχος της μνημονιακής «δημοκρατίας των πλουσίων» – Έσπασαν τα ισόβια των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν!

Η τροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 δείχνει τον εξαιρετικά επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο όπου μας οδηγούν η άθλια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι αστικές μνημονιακές δυνάμεις.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους ρατσιστές δολοφόνους Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο, επιβάλλοντας ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής . Κατά πλειοψηφία (6-1) αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας, υιοθετώντας την γραμμή του συνηγόρου του Λιακόπουλου Α. Φούσσα (είναι υπερασπιστής του και στη δίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης), επεσήμανε ότι «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

Επίσης, οι συνήγοροι αιτήθηκαν μεταχείριση ανάλογα με τα δεδομένα του νέου Ποινικού Κώδικα, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Αυτό δείχνει και τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει αυτή η αλλαγή, στην κατεύθυνση ενός ακόμα πιο ζοφερού Κράτους Έκτατης Ανάγκης.

Τέλος στα ψέματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιρατσιστής και προοδευτικός! Χέρι χέρι με τη ΝΔ και όλες τις αστικές δυνάμεις, ουρλιάζοντας για την «ανομία», καλλιεργούν συστηματικά εκτός από την μνημονιακή βαρβαρότητα  και το μίσος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με τα χαριεντίσματα του κάθε Κουρουμπλή με τους Αμβρόσιους. Με τις κτηνώδεις συμφωνίες ΕΕ–Τουρκίας και το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστες. Με το σύρσιμο της δίκης της ΧΑ, έχοντας αφήσει τους δολοφόνους του Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θέλοντας να φυτέψουν μια «σοβαρή» ακροδεξιά (όπως και με τους διάφορους «μακεδονομάχους»), ως εφεδρεία για το σάπιο πολιτικό σκηνικό τους.

Αυτή είναι η μνημονιακή «δημοκρατία των πλουσίων» και οι μηχανισμοί καταστολής της! Ενώ αφήνουν ουσιαστικά ατιμώρητο και ασύδοτο κάθε μέλος της ελίτ και τους πολιτικούς φίλους της, κάθε καταχραστή, ναρκέμπορο και φασιστοειδές, κάθε επιχειρηματία μαυραγορίτη ενάντια στους εργαζόμενους, τσακίζουν με σιδερένιο χέρι τους εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και αδύναμους. Ο κίνδυνος μιας ακόμα πιο βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης είναι μεγάλος για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το κίνημα. Πρέπει να βάλουμε φρένο με ενωτικές, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, να επιβάλλουμε στην πράξη τις ελευθερίες μας, την ισόβια καταδίκη των δολοφόνων του Λουκμάν. Να τσακίσουμε το ρατσισμό και το φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΚΔΕ:
Απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία

H αστική δικαιοσύνη τον τιμωρεί ξανά για τις ιδέες του

Να μην περάσει το Καθεστώς Εξαίρεσης

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Δ. Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας εδώ και 5 μέρες, ενάντια στην ακύρωση της άδειας που δικαιούνταν, μετά από εισαγγελική προσφυγή την οποία έκανε δεκτή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Από το βράδι της 6ης Μάη, έχει μεταφερθεί για προληπτική νοσηλεία στα επείγοντα του νοσοκομείου «Αχιλλοπούλειο» στο Βόλο, όπου εξουθενωμένος φρουρείται δρακόντεια.

Λίγα χρόνια μετά την πρώτη άδεια που είχε λάβει ο Δ. Κουφοντίνας και ενώ του είχε στερηθεί πιο πριν, επειδή δεν είχε κάνει δήλωση μετάνοιας, η αστική δικαιοσύνη τον τιμωρεί ξανά για τις ιδέες του. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου πήρε την απόφαση να μην του χορηγήσει εκ νέου άδεια, την οποία δικαιούται, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις πέρα από το βέτο ενός εισαγγελέα.

Χαρακτηριστικό της αντιδραστικότητας της απόφασης είναι πως επιχειρηματολογεί λέγοντας πως δεν παίζει κανένα ρόλο η συμπεριφορά του στη φυλακή, αφού όπως λέει: «Οι δηλώσεις (του Κουφοντίνα) να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία και να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη.» Είναι παραπάνω από φανερό ότι το συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ παλιάς κοπής μακαρθισμού και αντικομμουνισμού, ή ακόμα περισσότερο ποινικοποίησης κάθε αγωνιστικής ιδέας και πολιτικής αντίληψης, θεωρεί ότι το να αγωνίζεσαι ενάντια στη κρατική τρομοκρατία είναι αιτία όχι απλά για να μπαίνεις φυλακή, αλλά και να μην θεωρηθείς «σωφρονισμένος» αρκετά ώστε να έχεις τα δικαιώματα που σου αντιστοιχούν σε άδειες!

Επιπλέον αναφέρουν την εξής καινοφανή ερμηνεία του δικονομικού κώδικα, ότι «δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινών ισόβιας κάθειρξης». Δηλαδή στερεί το δικαίωμα δια παντός και στον Δ. Κουφοντίνα και σε όσους έχουν καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια, δημιουργώντας έναν προθάλαμο για φυλακές τύπου Γ, μικρά ξερονήσια εξορίας και καταπάτησης κάθε στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.

Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα άρθρα 187 και 187Α των Τρομονόμων, που κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι μνημονιακές δυνάμεις διαιωνίζουν και ενισχύουν με τον νέο Ποινικό Κώδικα, την ίδια στιγμή που μαλακώνουν τις προβλεπόμενες ποινές για τους αρχηγούς οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Αλλά και να καταρρίψουμε τους μύθους για μια πιο «προοδευτική» και «δημοκρατική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πραγματικότητα αλλοσυμπληρώνεται με τη ΝΔ και τους άλλους μνημονιακούς στην οικοδόμηση ενός όλο και πιο σκληρού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη στη μνημονιακή «δημοκρατία των πλουσίων», αδίστακτη στην επίθεση ενάντια και στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθε ιδέα που αντιμάχεται το σημερινό σάπιο σύστημα. Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης ενάντια στον Δ. Κουφοντίνα και σε κάθε αγωνιστή.


/ / okde / /