ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"

Δεν  είναι γκρίνια ή παράπονο αλλά  μια αλήθεια  που ενοχλεί.
Και η αλήθεια που ενοχλεί μερικούς είναι, ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι όχι όψιμα αλλά πρώιμα ήταν και είναι  οι μόνοι  που έχουν  αναλάβει  όχι μόνο στα λόγια  αλλά και στα έργα, να βγάζουν την ΕΡΤ απο τη "δύσκολη θέση"  όταν  χρειάζεται.Όταν  δηλαδή οι  εκάστοτε διοικήσεις και οι υπεύθυνοι ενημέρωσης, δεν  μπορούσαν  ή δεν ήθελαν  να  ακυρώσουν  τη δόλια  χρησιμοποίηση  της  δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης απο τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α .

Τότε  που 
η ΠΟΣΠΕΡΤ  προκήρυσσε στάσεις εργασίας (ακόμα και στις 2 τα ξημερώματα)  για  να μπλοκάρει  τη μετάδοση  του ρατσιστικού , μισάνθρωπου και μισαλλόδοξου κηρύγματος των  πνευματικών απογόνων του Χίτλερ.
 Πρόσφατα  μάλιστα   δημοσιεύσαμε  την ανοιχτή επιστολή μας  προς τον Πρόεδρο  και τα πολιτικά  κόμματα της Βουλής  μέσω της οποίας τους καλούμε  να πάρουν ξεκάθαρη  θέση  σε ότι αφορά  στην ραδιοτηλεοπτική  προβολή της Χ.Α και  να αποφασίσουν  τον αποκλεισμό  της   όπως αποφάσισαν  την αναστολή  της  χρηματοδότησης  τους.

Όλα αυτά  και πολλά  άλλα  σε ότι αφορά  την αντιφασιστική δράση μας,  δεν ήταν αρκετά  όπως φαίνεται  για να δοθεί απο τη διοίκηση και τους υπεύθυνους  της ενημέρωσης  ο  απαιτούμενος χρόνος  στην ΠΟΣΠΕΡΤ  σε αυτό το ραδιοτηλεοπτικό  αντιφασιστικό διήμερο  της ΕΡΤ,  και να συμμετάσχουμε ως  ισότιμοι και ισάξιοι  συζητητές στα πάνελ των καλεσμένων.

Εμείς  παρ΄όλους  τους αποκλεισμούς  απο  τις  εκάστοτε  διοικήσεις και παραδιοικήσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε  να αγωνιζόμαστε  εναντίον  κάθε φασίστα , εναντίον κάθε  εχθρού της Δημοκρατίας , εναντίον κάθε  υπονομευτή  της αξίας  του ανθρώπινου  προσώπου  και  των  εργατικών  και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η διοίκηση πρέπει να αποδείξει ότι το αντιφασιστικό διήμερο   της  ΕΡΤ  δεν ήταν προσχηματικό  και μια απλή ντουφεκιά στον αέρα, αλλά  η αρχή μιας  θαρραλέας αντιφασιστικής στάσης  που θα συνεχισθεί και θα  φανεί  με τον αποκλεισμό της  Χρυσής Αυγής  απο την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη που αφορά  και στην προεκλογική περίοδο.  

........................................................................................................                                                            

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ         

Αγ. Παρασκευή 3/4/2019

Προς:

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τα κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ,,ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΕΛ

Έχοντας ήδη μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, μερικοί θεωρούν στα πλαίσια της διακομματικά συμφωνημένης προεκλογικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής κάλυψης των κομμάτων, ως θεσμικό - δημοκρατικό καθήκον της ΕΡΤ, τη μετάδοση των εκδηλώσεων – δηλώσεων της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αυτόματα την μεταμορφώνει σε μέσο διάδοσης   μιας ιδεολογίας που έχει ως πυρήνα τα ρατσιστικά και μισάνθρωπα προτάγματα του ναζισμού.

Σας καλούμε να τοποθετηθείτε δημόσια και από τη θέση ευθύνης που σας δίνει το Σύνταγμα, σε ότι αφορά στις ρυθμίσεις των τηλεοπτικών καλύψεων των κομμάτων κατά τις προεκλογικές περιόδους, μέσω της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής, να στηρίξετε την ουσία του θεσμικού – δημοκρατικού καθήκοντος της ΕΡΤ, που σίγουρα δεν είναι η «μετάγγιση» στο τηλεοπτικό κοινό των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων φασιστικών προταγμάτων της Χ.Α.

Όπως ήταν δική σας ευθύνη η λήψη της απόφασης για την χρηματοδότηση των κομμάτων με την οποία ορθώς αποκλείσατε τη Χ.Α, έτσι είναι δική σας ευθύνη και η λήψη μιας αντίστοιχης απόφασης για την ραδιοτηλεοπτική της κάλυψη.

Μια απόφαση που όχι μόνο θα είναι εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής νομολογίας, της ελληνικής νομοθεσίας και της σχετικής γνωμοδότησης του ΕΣΡ, αλλά θα δίνει το μήνυμα σε όλους, ότι

το δημοκρατικό δικαίωμα της προβολής   των θέσεων ενός κόμματος δεν είναι αυθύπαρκτο, αλλά εδράζεται πάνω στην θεμελιώδη αξία της Δημοκρατίας που είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αναγνώριση ότι αυτά δεν είναι προνόμια που αποδίδονται μέσω ρατσιστικών φίλτρων.

Βέβαια γνωρίζετε, ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ με τους αγώνες, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της, έχει αποδείξει στην πράξη, ότι πιστεύει και υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, την ισότητα, την ισονομία, τη Δημοκρατία και το αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα απο χρώμα, φυλή, θρησκεία ή ιδεολογία.

Η προσήλωση μας σε αυτές τις αξίες είναι εκείνη που μας υποχρεώνει να εμποδίζουμε με στάσεις εργασίας και απεργίες, τη μετάδοση από την ΕΡΤ του ρατσιστικού, μισάνθρωπου και μισαλλόδοξου "κηρύγματος" της Χρυσής Αυγής, σεβόμενοι ταυτόχρονα και τη σχετική γνωμοδότηση του ΕΣΡ και για αυτόν τον λόγο έχουμε βρεθεί συχνά στο στόχαστρο αυτών των νοσταλγών του Χίτλερ, των ταγματασφαλιτών και του Παπαδόπουλου.

Για μας είναι ξεκάθαρο, ότι αυτοί που με δημόσιες δηλώσεις τους ταυτίζονται «λόγω και έργω» με τα SA, τα SS και κάθε άλλο κομμάτι του ναζιστικού απόπατου της ιστορίας, αυτοί που δημόσια απειλούν κάθε δημοκράτη προειδοποιώντας ότι τα τάγματα εφόδου τους «θα ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια», αυτοί που μιλούν για τον δολοφόνο του Π.Φύσσα λέγοντας «Καλά έκανε, ήταν ένα κωλόπαιδο και μισό …καλά να πάθει.» (Δικη της Χ.Α - 241η Συνεδρίαση, Αίθ. Γυν. φυλακών Κορυδαλλού, 16.4.2018 - Ηχητικό με αριθ. 9336 [Δεβελέκος για Φύσσα]), δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται στα ΜΜΕ, πόσω μάλλον δε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για να προβάλλουν την ρατσιστική, διχαστική και μισάνθρωπη «κοσμοαντίληψή» τους.

 Εμείς  δεν πρόκειται να  ενδώσουμε σε όσους  αντιλαμβάνονται τις  αξίες  της Δημοκρατίας  ως πρόσχημα και θα συνεχίσουμε  τον αγώνα  μας εναντίον  εκείνων που τις χλευάζουν, εναντίον  εκείνων που  γελώντας περιγράφουν τα στρατόπεδα  εξόντωσης  του Χίτλερ ως campus στα οποία «καλλιεργούσαν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες οι  Εβραίοι», εναντίον εκείνων που θεωρούν τα ελληνικά ολοκαυτώματα  από τους ναζί είτε ως «υπερβολές  της αντεθνικής προπαγάνδας» είτε ως  «φυσικό φαινόμενο» , εναντίον εκείνων που  βλέπουν  τις πανανθρώπινες αξίες  ως αδυναμία και την «ευγονική»  της στείρωσης και της «ευθανασίας των μη καθαρών» ως βάση  για την ανάπτυξη του έθνους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, κάναμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας σαν θεματοφύλακες του δημοκρατικού πολιτεύματος και ελπίζουμε ότι και εσείς ως μέλη του κοινοβουλίου θα ανταποκριθείτε σε αυτό το καθήκον δίνοντας μέσω της απόφασης της διακομματικής επιτροπής μια ηχηρή απάντηση σε όσους αντιπαλεύουν τη δημοκρατία χρησιμοποιώντας την.