Ευνοϊκότερο καθεστώς αδειών στο Δημόσιο – Ενισχύονται τα ΚΕΠ (video)

Ευνοϊκές αλλαγές στο καθεστώς των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στους γονείς, τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, προβλέπονται στην ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα ενισχύονται με 155 οργανικές θέσεις τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Με επιπλέον προσωπικό ενισχύονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα προκυρηχτούν 155 οργανικές θέσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας ενώ με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή ρυθμίζεται η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Τι αλλάζει σε άδειες και προσλήψεις στο Δημόσιο

Αυξάνονται οι άδειες για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους και δίνονται κίνητρα για την κατάρτιση και την επιμόρφωσή τους. Η ανατροφή τέκνου επεκτείνεται σε θετούς και ανάδοχους γονείς αλλά και σε γονείς που έχουν τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας. Χρήση της άδειας μπορεί πλέον να κάνει και ο πατέρας, ανεξαρτήτως του τρόπου που έχει αποκτηθεί το παιδί.

Aυξάνεται σε 14 ημέρες η εκπαιδευτική άδεια που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ δικαίωμα χρήσης εκτός από τους μόνιμους έχουν και οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Παράλληλα αυξάνονται σε επτά εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος οι άδειες για τρίτεκνους υπαλλήλους με ανήλικα τέκνα σε περίπτωση ασθενείας των τελευταίων, σε δέκα εργάσιμες ημέρες για τους πολύτεκνους, σε οκτώ για τις μονογονεϊκές.

Καταργείται το όριο ηλικίας που υπήρχε για τη συμμετοχή υπαλλήλου σε μεταπτυχιακά, ενώ προβλέπονται ευνοϊκές διατάξεις για την πρόσληψη ατόμων με βαρηκοΐα ή κώφωση καθώς και μελών τρίτεκνων οικογενειών.

Την ίδια ώρα ρύθμιση για την τακτοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία ετοιμάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Μέχρι σήμερα δεν δικαιούνται άδειες ούτε επιδόματα.

Παράλληλα 500 σχολικοί φύλακες που μετατάχθηκαν το 2014 επιστρέφουν στα σχολεία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/03/2019 - 12:58