Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα το μεσημέρι θα κλείσουν τα Τέμπη

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και σήμερα Σάββατο 9/2 το μεσημέρι, οι αγρότες θα κλείσουν τα Τέμπη.

Αταλάντευτοι στα μπλόκα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας προχωρώντας σε σταδιακή κλιμάκωση της πάλης, με αποκλεισμούς εθνικών δρόμωνσυλλαλητήριασυγκεντρώσεις μέσα στις πόλεις κι άλλες αγωνιστικές δράσεις, αυξάνουν διαρκώς την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Επίσκεψη έκανε το απόγευμα της Παρασκευής 8/2, στο μπλόκο της Νίκαιας o Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ο οποίος είναι σε ανάρρωση μετά τον πολύ βαρύ τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του την ώρα της δουλειάς.

Όπως έκανε γνωστό η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αναφερόμενος στην απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των σηράγγων των Τεμπών, το μεσημέρι του Σαββάτου 9/2, ο κ. Μπούτας τόνισε: «Και τα Τέμπη θα κλείσουμε και ό,τι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε γα ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση. Παλιότερα πήγαμε με τρακτέρ μέχρι την Αθήνα. Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα και πρέπει συνεχώς να την αξιοποιούμε».

Κι απαντώντας σε κείνους που κατηγορούν τους αγρότες ότι κλείνοντας τους δρόμους πλήττουν άλλες «κοινωνικές ομάδες», επεσήμανε:

«Οι αγρότες δε θέλουμε να έλθουμε σε αντίθεση κι αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας κι είναι πολύ σημαντικό το κύμα εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται. Στον αγώνα μάς βγάζουν τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που μας δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η ΚΑΠ της ΕΕ και στα μπλόκα και στο κλείσιμο των δρόμων μάς σπρώχνει η κυβερνητική άρνηση να δώσει τις λύσεις που ζητάμε. Αν, λοιπόν, υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις – ο κάθε αγώνας έχει επιπτώσεις – φταίχτης είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της».

Ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου τους απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Μπούτας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αυτός δεν είπε ότι είναι αναρμόδιος για πολλά από τα αιτήματά μας; Γιατί, λοιπόν, να τον ξανασυναντήσουμε; Ζητήσαμε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών για να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματά μας. Οπως παλιότερα είχαμε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί το αρνείται τώρα η κυβέρνηση; Ο κ. Δραγασάκης, που καθημερινά συναντιέται με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους για τα δικά τους αιτήματα, δεν έχει λίγη ώρα να δει τους αγρότες;».πηγή ΕΡΤ , 902

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54